- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Majorie Bussink Nederlands kampioen

20140826majorie1

Majorie Bussink is met haar Haflinger Angelique van Stoevelaar Nederlands kampioen geworden. Majorie was afgelopen weekend in Den Bosch de beste in de klasse Z2. Ze behaalde met Angelique een score van 222 punten. Ook Esmee Bussink nam deel aan de nationale kampioenschappen. Zij reed met Jael van de Pol in het M1 ook een keurige proef met 194 punten. Dit was helaas niet voldoende voor eremetaal.

20140826majorie1

De familie Bussink was met twee paarden afgereisd naar Den Bosch. De zusjes Majorie en Esmee startten de paarden Angelique van Stoevelaar en Jael van de Pol. Het spits werd in de ochtend afgebeten door Majorie met Angelique in de Z2 dressuur. Op dit eennahoogste niveau rijden niet veel Haflingers en ze reden weliswaar een goede proef, maar waren niet erg tevreden doordat er toch wel wat fouten in zaten. Uiteindelijk werd deze proef beloond met 222 punten, hetgeen genoeg bleek te zijn voor de winst en mochten ze zich op vrijdag Nationaal kampioen noemen!

Esmee reed met Jael in het M1 ook een keurige proef met 194 punten. Dit was niet voldoende voor eremetaal.

Vrijdagmiddag stond in het teken van het bestgaand rijpaard. Hier mocht Esmee het spits in afbijten. Ze zat in een sterke groep en werden helaas niet genomineerd voor de halve finale. Majorie en Angelique lukte dit wel. De halve finale werd vrijdagavond verreden. Hierbij zaten ze bij de beste 10 van Nederland, maar helaas net niet genoeg voor een finale plaats.

Op zaterdagochtend werd er nog een show verreden met de Haflingers en Trekpaarden uit Twente en ’s middags werd het eremetaal in ontvangst genomen. Zaterdagavond tot in de laatste uurtjes is het kampioenschap nog gevierd bij de familie Bussink in Markelo, waarbij Majorie en Angelique goed verwend zijn.

De Nationale Tentoonstelling is van oorsprong een keuring vanuit het KVTH (Koninklijke Vereniging Trekpaard en Haflinger), sinds een aantal jaren worden de gebruikers rubrieken, waarin dressuurproeven, bestgaand rijpaard en een kegeltjesparcours voor alleen de aanspanningen een steeds grotere rol zijn gaan spelen. De gebruikersrubrieken zijn nu zeker zo groot als de exterieur rubrieken. Het is een driedaags evenement. Op donderdagmiddag komen alle deelnemers aan en wordt alles geinstalleerd, de paarden staan op stand of in een stal en de mensen slapen bij de paarden, in een hotel, carvan, trailer of auto. Vrijdag staat in het teken van de keuringen en de gebruikersrubrieken en de zaterdag zijn de kampioenskeuringen, diverse showprogramma’s, de huldiging en de finales van de bestgaandrubrieken. Dit jaar bestond de KVTH ook nog eens 100 jaar!

20140826majorie2

20140826majorie3

20140826majorie4

20140826majorie5

20140826majorie6

ÂÂ