- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

December Donatie supportersvereniging voor UVV

20140121 donatie

Voor het vierde achtereenvolgende jaar werd zaterdag 14 december gecollecteerd door de Supportersvereniging FC Twente Markelo. Op de terugweg van FC Twente – Go Ahead Eagles is er voor de December Donatie met de pet rond gegaan in vijf Markelose bussen. In totaal is daarbij € 306 opgehaald, dit bedrag heeft de SVFCTM aangevuld met € 150. De voorgaande jaren werd er gecollecteerd voor Vrienden van Anholtskamp, Vrienden van de Molen van Buursink en Scouting Long Tom Markelo. Dit jaar was de opbrengst voor de Markelose afdeling van de UVV.

20140121 donatie

 

UVV afdeling Markelo heeft als doel het verlenen van maatschappelijke hulp aan ouderen in Markelo. Enkele van de activiteiten die worden georganiseerd door de in totaal 26 vrijwilligers zijn een soosmiddag op iedere dinsdag, een gezellige middag met gevarieerd programma op iedere derde donderdag van de maand en een jaarafsluiting met muziek en bingo. Om deze en andere activiteiten te financieren worden ieder jaar twee kledingbeurzen gehouden. Met de December Donatie wil de SVFCTM haar sociale betrokkenheid tonen en verenigingen en stichtingen uit de omgeving van Markelo waar nodig een handje helpen. De vereniging kijkt verder dan het organiseren van busreizen, toernooien en feestavonden voor de ongeveer 650 leden.

Afgelopen zaterdag 18 januari werd er op wooncentrum de Anholtskamp een cheque van € 456 overhandigd aan UVV afdeling Markelo. Voorzitter Jelly Schierboom: “UVV afdeling Markelo is erg blij met dit initiatief en ook zeker met het opgehaalde bedrag. Het geld zal worden gebruikt voor de jaarafsluiting in mei, we hebben nu extra budget waardoor we de mogelijkheid hebben om een Shantykoor te laten komen.” Bestuurslid Guus Wantia van de SVFCTM: “Het is goed om te horen dat er al een bestemming is voor het geld en dat wij als supportersvereniging iets kunnen doen voor de ouderen in Markelo. Het is daarnaast ook een mooi steuntje in de rug voor de enthousiaste groep vrijwilligers van UVV afdeling Markelo.”