SC Markelo onderuit tegen DVC’26

Sportclub Markelo heeft vanmiddag in eigen huis met 0-3 verloren van DVC’26 uit Didam. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase was de ploeg van Thijs Houwing veel te vinden op de helft van DVC’26 maar wist het de mogelijkheden die ze kregen niet om te zetten in doelpunten. Na 25 minuten spelen veranderde dat spelbeeld enigszins en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-0 ruststand. In de tweede helft moest Sportclub Markelo, net als vorige week op bezoek bij Westervoort, al snel na rust een tegendoelpunt incasseren. Na een goed uitgespeelde aanval was Wesley Mortier het eindstation. Hij zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Vervolgens was DVC’26 de bovenliggende partij en had het de overhand. In de 64e minuut werd het, wederom door een goede aanval van DVC’26, 0-2 en leek de wedstrijd beslist. Bij Sportclub Markelo mocht een kwartier voor tijd Blanchard Haan nog zijn debuut maken. Sportclub Markelo ging wat aanvallender spelen. Maar uiteindelijk was het DVC’26 dat kort voor tijd de 0-3 maakte en de wedstrijd op slot gooide. Op basis van de tweede helft hebben de bezoekers uit Didam verdiend gewonnen en nemen zij de drie punten mee naar huis. Volgende week zondag 21 april gaat Sportclub Markelo op bezoek bij Leones. De wedstrijd in Beneden-Leeuwen begint om 14:00 uur.