- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kampioen traint jeugd WTC Markelo

De jeugdige mountainbikers van de WTC Markelo werden gisteren tijdens de wekelijkse training bij de starttoren van het motorcrosscircuit op de Herikerberg verrast met een training van Hans Becking. Hans is meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken en heeft vele prestaties op zijn naam staan als wegwielrenner, veldrijder en mountainbiker. Zo werd hij in 2021 derde in het eindklassement van de Cape Epic, een loodzware mountainbikewedstrijd van zeven dagen in Zuid Afrika. In de editie van dit jaar werd hij bij de duo’s derde. Zaterdag trainde hij de Markelose jeugd over hun lichaamshouding de techniek bij steile beklimmingen, afdalingen, bochten en hindernissen zoals boomstammen. Hans kreeg een aantal deelnemers zo ver dat ze met hun bike zonder schroom over een steile helling de diepe leemkuilen inreden of over een boomstam van 30 cm sprongen.

Op zijn mountainbike reed de aardige en goedlachse atleet zaterdag meer langs dan op de paden. Een keer ging het mis en viel hij, maar het leek er meer op dat het opzet was tot hilariteit van de jeugd. Na afloop van de training kregen alle jongens van Hans een fietssjaal van Buff, zijn Spaanse sponsor. Als dank voor de verzorgde training overhandigde Thijs aan Hans een attentie, namens de WTC Markelo.

Voorzitter Gerda Nijhuis van de WTC Markelo was via de ouders van Hans in contact met hem gekomen. De ouders waren dan ook aanwezig bij aanvang van de training. Enige trots was van hun gezichten te lezen, maar dat mag dan ook wel met een zoon van zo’n wereldklasse!