Enerverend duel in Westervoort

Sportclub Markelo heeft vanmiddag één punt overgehouden in een enerverend duel tegen SC Westervoort. De ploeg van Thijs Houwing begon matig aan de wedstrijd. Na twee minuten spelen had het al op achterstand kunnen staan. Echter voorkwam goed keeperswerk van doelman Olminkhof erger en hield verdediger Hein Pinkert nog een bal van de lijn. Daarmee leek Sportclub Markelo gewaarschuwd, maar niets bleek minder waar. Na 8 minuten spelen werd een lange bal van de doelman van Westervoort verlengd waardoor aanvaller Emmanuel Richardson alleen op doelman Olminkhof af kon gaan. Richardson bleef rustig en schoot de 1-0 binnen. Sportclub Markelo had vervolgens veel balbezit maar was daarin niet altijd zuiver waardoor Westervoort gevaarlijk kon worden. Zo werd de thuisploeg nog een keer gevaarlijk via een vrije trap en zag het tien minuten voor rust nog de bal op de paal belanden. Sportclub Markelo had de bal, maar Westervoort de kansen. Het voordeel voor de zwart-witten was dat de schade beperkt bleef en het met een 1-0 achterstand ging rusten.

In de tweede helft kwam Sportclub Markelo niet goed uit de kleedkamer. Vier minuten na rust kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Emmanuel Richardson. Hij maakte zijn tweede van de middag. Het leek er toen even op dat de wedstrijd enigszins was beslist, maar de thuisploeg liet de touwtjes vieren en was geen schim meer van wat zij de eerste helft lieten zien. Sportclub Markelo daarentegen kwam steeds beter in de wedstrijd en rook dat er nog wat te halen viel. De remontada van Sportclub Markelo werd in de 72e minuut ingezet en duurde sléchts zes minuten. In de 72e minuut zette René Kuipers een versnelling in aan de rechterkant, hij behield het overzicht en legde de bal keurig af op Marcio Kok. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door de doelman van Westervoort maar in de rebound was Sam Warmelink attent en kon zo de 2-1 binnenschieten. Twee minuten na de aansluitingstreffer stond het alweer gelijk. Een lange bal van Bram Heuvel werd verlengd op Sam Warmelink, de aanvaller bleef rustig en schoot de 2-2 binnen. Sportclub Markelo kwam zo in een tijdsbestek van vier minuten weer helemaal terug in de wedstrijd. Weer twee minuten later ontving Sam Waremlink na een snelle inworp de bal, de aanvaller dacht niet na en schoot de bal hard achter de doelman van Westervoort. Daarmee zette hij de zwart-witten op een 2-3 voorsprong. Een zuivere hattrick in zes minuten tijd en de 2-0 achterstand werd weggepoetst naar een voorsprong. Op wilskracht bleef Sportclub Markelo vechten voor iedere meter en leek het loon naar werken te krijgen. Maar niets was minder waar. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg Westervoort nog één vrije trap op de middenlijn. De bal werd hoog het strafschopgebied ingebracht en uiteindelijk diagonaal binnengekopt door Tim Hendriks. Zo eindigt de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel en zullen beiden ploegen hier gemengde gevoelens aan overhouden. Volgende week zondag speelt Sportclub Markelo een thuiswedstrijd. Aan de Endemansdijk is dan DVC’26 uit Didam de tegenstander. De aftrap zal om 14:00 uur plaatsvinden.