SC Markelo boekt belangrijke zege

Sportclub Markelo heeft vanmiddag goede zaken gedaan door DSC met 2-0 te verslaan. Eerder dit seizoen won de ploeg van Thijs Houwing nog met 0-6 op bezoek in Zevenaar, dit keer kwam de overwinning iets stroever tot stand. In de eerste helft was Sportclub Markelo de bovenliggende partij maar kon het veldspel beter. Dit was, mede door de harde wind, niet altijd gemakkelijk. Sportclub Markelo nam in de eerste helft nog wel de leiding. Het kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ferdi Pinkert. In de tweede helft bleef lang de bevrijdende 2-0 uit, waardoor de ploeg uit Zevenaar in de wedstrijd bleef. Pas in blessuretijd van de tweede helft besliste Sportclub Markelo de wedstrijd in zijn voordeel. Miquel Schippers was trefzeker en wist de zege uiteindelijk veilig te stellen. Zo kan de ploeg van Thijs Houwing drie belangrijke punten bijschrijven en gevierd worden tijdens de traditionele Paasbazar. Volgend weekend is Sportclub Markelo vrij. De eerst volgende competitiewedstrijd staat over twee weken, op zondag 7 april, op het programma. De zwart-witten gaan dan op bezoek bij SC Westervoort. Op Sportpark Naederhuyse zal dan om 14:00 uur worden afgetrapt.