SC Markelo verslaat DIO’30

Sportclub Markelo heeft zich vanmiddag gerevancheerd van de kansloze 4-0 nederlaag van vorige week op bezoek bij VV Trekvogels. Vanmiddag won de ploeg van Thijs Houwing met 3-1 van DIO’30 uit Druten. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam al na twee minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van aanvaller Sam Warmelink. Na een kwartier spelen verdubbelde Marcio Kok de score en zette de zwart-witten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Toch bracht DIO’30 tien minuten voor rust de spanning terug in de wedstrijd door een doelpunt van Tijmen van Doorn, 2-1. Toch moesten de bezoekers uit Druten niet veel later met 10 man verder. De aanvoerder van DIO’30 kreeg op slag van rust een directe rode kaart vanwege natrappen.

Ondanks het feit dat Sportclub Markelo de gehele tweede helft met een overtal speelde, kwam dit het spel niet altijd ten goede. Wel gooide na een uur spelen Miquel Schippers de wedstrijd definitief op slot, door zijn ploeg op een 3-1 voorsprong te schieten. Hiermee was de wedstrijd vervolgens ook gespeeld en wist de thuisploeg de score, ondanks het overtal, niet verder uit te breiden en wint het met 3-1. Zo kan Sportclub Markelo weer drie belangrijke punten bijschrijven. Volgende week zondag 17 maart gaat Sportclub Markelo op bezoek bij de nummer 2 van de competitie. Dan is in Gaanderen VVG’25 de tegenstander. De aftrap op Sportpark de Pol is om 14:00 uur.