- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Woeste Twentse Triathlon Tour: 1 week, 4 wedstrijden

Verschillende verenigingen in het oosten van het land bundelen hun krachten en gaan 4 multisport wedstrijden verzorgen in 1 week tijd, op verschillende plekken in de Achterhoek en Twente onder de naam Woest Twentse Triathlon Tour.  De tour biedt deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan een competitie door alle evenementen bij te wonen. Het eindklassement zal worden vastgesteld tijdens de triatlon op de laatste dag van de tour. Met de focus op sportiviteit en competitie, belooft de tour een spannende uitdaging te worden voor triatleten in de regio.

Woest Sport trapt de reeks wedstrijden af op Tweede Pinksterdag (20 mei met de organisatie van de Duathlon op Sportpark de Bijenkamp in Eibergen. De start vindt plaats op de atletiekbaan van ASV Eibergen. Vanaf daar wordt hardgelopen naar de wielerbaan van RTC de Stofwolk. Daar is de wisselzone. Daarna wordt op de wielerbaan het fietsonderdeel afgelegd. Vervolgens kan de fiets weer worden opgehangen in de wisselzone en wordt gestart met het laatste looponderdeel, de finish ligt weer op de atletiekbaan van ASV.

D.S.T.V Aloha volgt het tweede onderdeel van de Woest Twentse Triathlon Tour met de organisatie van de Aquathlon (ook wel zwemloop) op 22 mei op het terrein van Universiteit Twente. De start vindt plaats in het het zwembad op het terrein van de Universiteit Twente. Wanneer het eerste zwemonderdeel is afgerond word het looponderdeel vervolgd op de atletiekbaan van de Universiteit. Het laatste zwemonderdeel vindt weer plaats in het zwembad. De wisselzone bevindt zich op het grasveldje tussen het zwembad en de atletiekbaan.

TC Twente organiseert op 24 mei op het Hulsbeek in Oldenzaal de Aquabike. Bij de Aquabike wordt gezwommen in open water in de plas het Hulsbeek. Na het zwemmen ga je naar de wisselzone waar de fiets klaar staat. Vanaf de wisselzone wordt naar de wielerbaan gefietst, waar vervolgens meerdere rondes worden gefietst.

TTvW organiseert op 26 mei in en rond het Openluchttheater de Kösterskoele de 8e editie van de Univé Oost Hof van Twente Triathlon. In 2024 is de HvTT ook onderdeel van de Woest Twentse Triathlon Tour. Je kunt dus meedoen aan de hele tour, of alleen aan de triathlon in Markelo. De 1/8 triathlon bestaat uit een halve kilometer zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Voor de jeugd zijn aangepaste afstanden uitgezet. De inschrijving voor de achtste editie van de Univé Oost Hof van Twente Triathlon is begin 2024 open gegaan.