- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Thema optocht: De wereld verandert

In het bijzijn van veel Markelose wagenbouwers heeft de optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo vanavond het thema bekend gemaakt voor de 51e editie van de Markelose optocht op de laatste zondag van augustus. Hilko Pruntel riep op om van deze 51e editie een jubileumwaardige optocht te maken waarmee hij terugblikte op het succes van vorig jaar. Dit jaar kunnen de wagenbouwers wat betreft de optochtcommissie creatief aan de slag met het thema ‘De wereld verandert’. Het thema werd middels het spel ‘Ren je rot’ door de wagenbouwers vanavond bij De Haverkamp vol enthousiasme onderverdeeld in verschillende subthema’s.

Dit jaar hebben ook de vrije wagens in tegenstelling tot voorgaande jaren, een subthema gekregen. Voorafgaand aan de bekendmaking van het thema werden nog enkele spel- en bouwregels toegelicht. Zo zijn er minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers per wagen toegestaan waar dat in de jubileumoptocht geen maximum kende. Het prijzengeld wordt verhoogd. Het startgeld voor de optochtwagens bedraagt 750 euro.

Dit jaar strijden de onderstaande 10 buurten en 2 vrije wagens om de prijzen tijdens de optocht met de door hun gekozen subthema’s. De lijst geeft eveneens de volgorde van de optocht weer:

Groep -Subthema
1  De Zwaluw – Tradities
2  Goorseweg – Klimaat
3  Herike~Elsen – Landen
4  Rijssenseweg – Muziek
5  Beusbergen – Economie
6  Markelosebroek – Markelo
7  Achterhoek – Vervoersmiddelen
8  Stokkum – Boeren
9  Dijkerhoek – Tijden
10 De Esch – Technologie
11  De Moat’n – Vergrijzing
12  Molenbuurt – Bevolking