- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Provincie Overijssel steunt Eurol Hellendoorn Rally

Het Bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally kondigt met enthousiasme enkele vernieuwingen aan voor de aankomende editie, geïnspireerd door het succes van vorig jaar. Naast een shake down test voorafgaand aan de rally, kunnen toeschouwers tijdens het evenement stemmen op de ‘ACTRONICS Driver of the Day’. De Provincie Overijssel heeft recentelijk besloten de rally te ondersteunen vanwege haar positieve impact op de regio. De Eurol Hellendoorn Rally staat gepland op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Rallyrijder en subsidiespecialist Jeroen van Beugen heeft met succes een subsidieaanvraag bij de provincie ingediend, waardoor extra middelen beschikbaar zijn voor verdere verbeteringen. “Deze support van de Provincie Overijssel wordt door ons gezien als waardering voor een van de mooiste en grootste rally’s van Nederland met een rijke historie. Wij zullen ons blijven inzetten om een publieksvriendelijke en veilige rally te organiseren in het gastvrije Overijssel,” aldus voorzitter Erik Wevers.

Een primeur voor de Nederlandse rallysport is de introductie van een shake-down op vrijdagochtend 20 september. Dit biedt teams de mogelijkheid om hun rallybolides af te stellen voordat de officiële rally van start gaat. Het shake-down parcours geeft een representatief beeld van de klassementsproeven en is een langgekoesterde wens van Nederlandse topteams. Oud-winnaar Erwin Doctor, verantwoordelijk voor de rallyroute, benadrukt de uitdagingen en benodigde inzet van vrijwilligers voor dit nieuwe element. De shake down belooft tevens een spannende opwarmer te worden voor alle rallyliefhebbers.