- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Inschrijving 8e editie Hof van Twente Triathlon nu open

De inschrijving voor de achtste editie van de Univé Oost Hof van Twente Triathlon is vandaag open gegaan. Op 26 mei 2024 zullen zwembad De Vijf Heuvels en openluchttheater De Kösterskoele weer het decor zijn van het sportevenement. De organisatie belooft dat de deelnemers ook dit jaar weer uitgedaagd worden op het parcours rondom Markelo. Deelnemers uit Hof van Twente strijden automatisch mee voor de kampioenstitel van Hof van Twente. Het sportevenement is dit jaar samen met drie andere wedstrijden onderdeel van de Twentse Triathlon Tour. Deze tour start op 20 mei met een duatlon in Eibergen. De Univé Oost Hof van Twente Triathlon is het afsluitende evenement, waarna ook het eindklassement van deze tour bekend zal worden.

Voor de jeugd zijn er bij de Univé Oost Hof van Twente Triathlon twee categorieën: de korte minitriatlon voor jeugd van 8 tot en met 11 jaar en de lange minitriatlon voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar. Deelnemers onder de 18 jaar betalen geen inschrijfkosten, wel dienen ze de verplichte kosten voor de tijdregistratie en wedstrijdlicentie van de Nederlandse Triathlonbond te betalen.

Voor volwassenen is het mogelijk om mee te doen aan de 1/8 triatlon individueel bestaande uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het is ook mogelijk deze afstand samen met vrienden of familie te volbrengen in de trio-estafette categorie.

Inschrijving is vanaf vandaag mogelijk via de website van het evenement waar ook aanvullende informatie is te vinden.