- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Gemeente te gast bij Ondernemend Markelo

In het teken van de Week van de Ondernemer hebben burgemeester, wethouders en het Team Economie van gemeente Hof van Twente vanmiddag een bezoek gebracht aan Markelo. Het bestuur van Ondernemend Markelo had een gevarieerd programma bedrijfsbezoeken voor het gezelschap in petto waarbij ook voldoende ruimte was ingelast om met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Het  bestuur van Ondernemend Markelo gaf aan steeds op zoek te zijn naar de juiste verbinding met ondernemers in Markelo maar probeert ook de lijnen richting gemeente aan te scherpen. Net voor de coronaperiode kreeg het bestuur van Ondernemend Markelo te maken met de wisseling van bestuursleden. Inmiddels is het bestuur op elkaar ingespeeld en worden plannen gemaakt voor 2024. “Ons ledenaantal is de laatste maanden flink gegroeid. We merken dat met name de ZZP ‘ers behoefte hebben om met elkaar te sparren en te leren van elkaar. We hebben een aantal goede bijeenkomsten georganiseerd en zien dat onze leden met elkaar in gesprek gaan en elkaar weten te vinden. Dat is waar we het voor doen. Samen zijn we sterk en hebben we met elkaar eigenlijk hetzelfde doel en dat is Markelo op de kaart blijven zetten”, vertelt bestuurslid Robert Völkers.

Na de ontvangst met koffie en iets lekkers op Erve Meenderinkboer bracht de groep een bedrijfsbezoek aan Maatschap Roekevisch-Spijkerman. Hier vertelde Jolanda en Marco uitgebreid over de geschiedenis van het boerenbedrijf aan de Grotegoorsdijk en gaven zij het gezelschap een kijkje in de stallen en gaven uitleg over de huidige werkzaamheden op het bedrijf. Regelgeving en de noodzaak van woningbouw in Markelo kwamen hier onder meer ter sprake. Het college gaf aan dat de woningbouwplannen voor Markelo klaar liggen maar dat alle plannen in Markelo vertraging oplopen door het  aantal zienswijze die worden ingediend.

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan Kaasfabriek Markelo waar op de bovenverdieping momenteel door ondernemers wordt gewerkt aan de invulling van een aantal bedrijfsruimten. Cultureel Centrum Het Beaufort, JR Events, HootenAnnyChange en Henk Post Design & Support komen de huidige ondernemers op de begane grond van de voormalige kaasfabriek versterken. Hierna stond de afsluiting gepland bij Erve Meenderinkboer waar na een rondleiding op het bedrijf, de mogelijkheid werd geboden om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.