- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Inspiratieavond collectieve woonvormen gemeentehuis

In het gemeentehuis in Goor is morgenavond een inspiratieavond over collectieve woonvormen. Wethouder Hannie Rohaan roept ook inwoners uit Markelo op om hieraan deel te nemen. De gemeente wil inwoners morgenavond informeren over de mogelijkheden van collectieve woonvormen, zoals samenwonen met vrienden in een ‘Hofje’ of het omvormen van bestaande panden tot gedeelde woonruimtes. De gemeente wil inwoners morgenavond vooral inspireren en hen de kans geven om na te denken over het creëren van hun eigen ‘buurt’. De avond zal gelegenheid bieden voor gesprek en discussie.

Het initiatief voor de inspiratieavond is ontstaan na de bijeenkomsten over de omgevingsvisie, waarbij het idee ontstond om een inwonersavond te organiseren om te begrijpen wat er leeft en speelt in de gemeenschap rondom collectieve woonvormen.
De inspiratieavond wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 19:30 uur met een inloop voor koffie en thee om 19:00 uur. Het programma omvat presentaties over verschillende woonvormen en groepsgesprekken tussen aanwezigen. De avond wordt afgesloten om 21:30 uur.

Inwoners die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente.