- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Morgen jubileumoptocht door Markelo


Morgenmiddag trekt de jubileumoptocht door de Markelose straten met maar liefst 17 themawagens. Dit jaar is er geen categorie met vrije wagens. Met het oog op de gouden editie van de optocht is alles samengevoegd tot ÊÊn groep. Hieronder vind je de volgorde van de bonte stoet wagens, loopgroepen en muziekkorpsen. De aanvang van de optocht is 13.30 uur. Op de website van Dorpsfeest Markelo vind je de route van de optocht. De prijsuitreiking is zondagavond om 𝟏𝟗.𝟑𝟎 𝐮𝐮đĢ in de tent op het Dorpsfeestplein. De jury beoordeeld de wagens en loopgroepen maar ook het publiek kan hun favoriete wagen kenbaar maken. In het begin van de optocht worden stemformulieren en pennen uitgereikt.

Deze stemformulieren worden aan het einde van de optocht verzameld en tellen samen met de SMS stemmen mee voor de publieksprijs, informatie over het SMS-stemmen zal morgenochtend op Maarkelsnieuws verschijnen.

Verkeersmaatregelen optocht
Vanwege de optocht zijn de volgende wegen morgen tussen 11.00 en 17.00 uur afgesloten voor alle bestuurders in beide richtingen: Holterweg vanaf rotonde Larenseweg tot aan de Tolweg, Grotestraat, Koenderinkweg, Schoolstraat, Roosdomsweg vanaf Traasweg tot aan Stationsstraat. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur zullen de 4 invalswegen tot de dorpskern worden afgesloten, het doorgaand verkeer zal morgenmiddag worden omgeleid.

Tijdens de optocht op zondag 27 augustus wordt tussen 10.00 en 17.00 uur een parkeerverbod ingesteld aan beide zijden van de Tolweg, Stationsweg (tussen Koenderinksweg en Prinses Beatrixstraat), Prinses Beattrixstraat, Burgemeester Korthals Alteslaan, Koekoekslaan (m.u.v.pleintjes), Grotestraat, Stationsstraat (vanaf Molenstraat tot aan de Prinses Beatrixstraat), Kerkweg (vanaf Stationsweg tot aan De Hulpe). De Voordesdijk wordt gedurende dezelfde tijd aangewezen als eenrichtingsweg).