- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Elserike terug uit Praag

Afgelopen zondag 4 juni zijn 28 leerlingen en 7 leerkrachten van Obs Azelo en Ods Elserike op het station van Enschede uitgezwaaid door de ouders van alle kinderen. De kinderen die allemaal in groep 7 of 8 zitten zijn de eerste groepen van stichting Openbaar Primair Onderwijs Hof van Twente, die een buitenlandse studiereis maken in het kader van een Erasmus+-uitwisselingsproject. Deze uitwisseling werd volledig bekostigd vanuit de verkregen KA1-accreditatie (Erasmus+) waardoor het voor leerkrachten en leerlingen mogelijk is om scholen in heel Europa te bezoeken.

De leerlingen en leerkrachten reisden met het vliegtuig naar de Tsjechische hoofdstad waar ze zes dagen in een hotel verbleven. De leerkrachten van de Brána jazyků school, de partnerschool in Praag, hadden een goed gevuld programma samengesteld met zowel lessen op hun school in hartje Praag als sightseeing activiteiten. Tijdens de lessen die ze op de school volgden leerden de kinderen met en van elkaar over de talen en culturen. Zo werden er lessen Tsjechisch, Duits, Engels en gymnastiek gevolgd en hebben de kinderen uit Markelo en Azelo de Praagse burcht bezocht en de prachtige dierentuin van Praag. Meestal communicerend in het Engels maar ze hebben gemerkt dat je met handen en voeten ook vaak best een eind komt.

De kinderen op deze manier kennis laten maken met andere culturen en landen is een belangrijk onderdeel van de lessen Burgerschap op de scholen binnen OPOHvT. Je ontwikkelen tot wereldburger is één van de doelstellingen binnen het onderwijs. Contacten leggen met leeftijdsgenoten in het buitenland doen de OPO-scholen via allerlei projecten maar dus ook met dit soort geweldige uitwisselingsprojecten.

Afgelopen vrijdag 9 juni landden de kinderen met hun bagage en vele herinneringen voor het leven op Eindhoven airport alwaar alle ouders hen opwachtten.