- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Snelheids- en transportcontrole

De afdeling verkeer van politie Hof van Twente heeft op maandag 5 juni tussen 08.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Haaksbergerweg. Hierbij zijn nagenoeg 1.700 voertuigen gepasseerd, waarvan er 25 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid na correctie betrof 103 km/u, waar 80 km/u als de maximale snelheid geldt. De overtreders kunnen binnenkort een brief van het CJIB op de deurmat verwachten.

Transportcontrole
Op meerdere locaties rond Markelo zijn op dinsdag 6 juni vrachtwagens gecontroleerd op basis van de Wegenverkeerswet en de Wet Wegvervoer goederen. Hierbij is gekeken naar documentatie, lading en de staat van het voertuig. Bij een chauffeur was de afzetcontainer niet gezekerd. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt.

Kind in nood fraude
Via Whatsapp is een inwoner van Markelo benaderd door een oplichter die zich voordeed als een dochter die in geldnood zat. Via verstuurde links moest men twee betalingen doen van in totaal 4.450 euro, die naar het rekeningnummer van de fraudeurs werd overgemaakt. Een derde betaling werd door de bank van het slachtoffer geblokkeerd. Er is aangifte gedaan.