- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

ZWO wil gebaar van betekenis maken op Wereldvluchtelingendag

Wereldvluchtelingendag is een internationale dag die door de Verenigde Naties is aangewezen om in onze samenleving aandacht te geven aan vluchtelingen over de hele wereld. Het valt elk jaar op dinsdag 20 juni en viert de kracht en moed van mensen die vaak gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten om te ontsnappen aan oorlog, conflicten, vervolging of uitzichtloze armoede.

Dit jaar is het voormalige schoolgebouw aan de J.C Ooststraat aangepast om vluchtelingen op te vangen. Een plek voor vluchtelingen die een vergunning hebben om tijdelijk in Nederland te mogen blijven en hun kinderen naar school kunnen sturen.

Op deze Wereldvluchtelingendag wil de Zending Werelddiakonaat Ontwikkelingssamenwerking (ZWO) groep aandacht vragen voor de actie van de landelijke kerk ‘Deel je cake’. De ZWO groep van de Martinuskerk in Markelo heeft het idee opgevat om cupcakes of een cake te bakken en die op dinsdagmiddag 20 juni tussen 15.30 en 16.30 uur naar de bewoners van de Opvanglocatie Markelo te brengen waar nu ruim 50 mensen wonen.

Elke Markeloër, groot of klein, die dat ook een goed idee vindt kan de ZWO groep helpen. Hoe?….. Door je op te geven als cakebakker en je bakproduct op dinsdag 20 juni aan te bieden aan een vluchteling die in de Opvanglocatie aan de JC Ooststraat woont. In de Martinushof en achter in de kerk liggen lijsten waarop je je naam, telefoonnummer en wat en hoeveel je gaat bakken kunt zetten. De ZWO groep neemt hierna contact met je op. Het is ook mogelijk om je op te geven per mail.

Uiteraard bespreekt de ZWO groep van tevoren wat de plannen zijn op 20 juni met de verantwoordelijke begeleiders van de Opvanglocatie Markelo. “We hopen met elkaar een mooi gebaar te kunnen maken aan de nieuwe tijdelijke groep Markeloërs”, besluiten Tineke, Hanneke, Sjoke, Ton en Frits namens de ZWO groep van de Martinuskerk in Markelo.