- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

9e Internationale wijnmarkt in Markelo

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het sfeervolle openluchttheater De Kösterskoele weer het decor voor de Internationale Wijnmarkt in Markelo. Op zondag 11 juni van 12.00 tot 18.00 uur wordt deze wijnmarkt voor de 9e maal georganiseerd door culinair vinologisch broederschap ’t Pötje.

Eens in de drie jaar komen wijnboeren vanuit binnen- en buitenland naar de Kösterskoele om wijnliefhebbers hun wijnen te laten proeven en om meer te vertellen over de druif, de grond waarop verbouwd wordt en het maakproces. In 2020 kon de wijnmarkt door corona niet doorgaan maar dit jaar komen wijnboeren uit onder meer Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid Afrika, Duitsland en Spanje weer naar Markelo toe voor dit unieke evenement. 

Begeleidende hapjes
Naast een goed glas wijn horen ook lekkere hapjes, zoals Boeuf Bourguigon, lekkere vleessoorten, een heerlijk visje, sushi of pizza. En natuurlijk mag ook een fijn stukje kaas niet ontbreken. De wijnmarkt is bedoeld voor iedereen!

Festijn
De wijnmarkt wordt een waar festijn voor jong en oud, door medewerking van een troubadour en natuurlijk de allround feestband de Biscaya’s, die op geen enkele wijnmarkt ontbraken. En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht en worden er voor de allerjongsten speciale activiteiten georganiseerd.

Informatie
De entree voor volwassenen is 12,50 euro per persoon, waarvoor je een uniek glas met een proefwijn ontvangt welke je op de markt kunt gebruiken om te proeven bij de boeren. Kinderen hebben gratis entree. Een entreeticket koop je aan de kassa bij De Kösterskoele (pinnen). Niet alle wijnboeren hebben een pinautomaat, dus het is handig om ook cashgeld mee te nemen.