SC Markelo Kampioen van de 3e Klasse D

Sportclub Markelo is vanmiddag kampioen van de 3e Klasse D geworden. Op bezoek bij Robur et Velocitas werd in een spannend duel met 2-3 gewonnen. Voorafgaand aan deze speelmiddag maakten Sportclub Markelo, Wijhe’92 en Robur et Velocitas nog kans op de titel, maar de zwart-witten hadden het in eigen hand. Bij winst zou de ploeg van trainer Rutger Kats kampioen zijn. Reden genoeg voor veel mensen om massaal naar Apeldoorn af te reizen om de ploeg te steunen op weg naar het kampioenschap. De supporters hadden de mogelijkheid om met de bus af te reizen, die werden gesponsord door De Keukenhof van Twente en De Keujer Makelaars.

Eenmaal aangekomen in Apeldoorn was er een speciaal bezoekers vak ingericht voor de supporters uit Markelo en maakte de Tifosi Markelo zich gereed voor een prachtig sfeeractie. Bij opkomst van beide ploegen ontrolde zich een groot spandoek en zorgde veel zwarte rook en vuurwerk voor een waardige kampioenssfeer. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een prachtige middag. Om 14:07 uur vond uiteindelijk de aftrap plaats.

Toch schoot Robur et Velocitas uit de startblokken deze wedstrijd en kwam men in de 5e minuut al op een 1-0 voorsprong. Op schitterende wijze zette Luuk Bouwmeester de thuisploeg op voorsprong. Toch bleef een reactie van Sportclub Markelo niet lang uit. Drie minuten later werd Sam Warmelink de diepte ingestuurd door Miquel Schippers. Warmelink ging vervolgens alleen op de doelman van Robur et Velocitas af en bezweek niet onder de druk. Warmelink omspeelde rustig de doelman en schoof de bal in een leeg doel. Zo stelde de ploeg van Rutger Kats al snel orde op zaken.

Vervolgens was het Robur et Velocitas dat de bal had, maar Sportclub Markelo dat de beste kansen kreeg. In de 22e minuut was Sportclub Markelo dichtbij een voorsprong, maar Hein Pinkert zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door een verdediger van Robur et Velocitas. Beide ploegen kregen vervolgens wat mogelijkheden maar écht grote kansen werd er niet gecreëerd. Even leek het erop dat beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamers gingen opzoeken, maar Sportclub Markelo kreeg in de 42e minuut nog een strafschop toegekend. Aanvaller Miquel Schippers ging vervolgens achter de bal staan. Zijn strafschop werd hard binnen geschoten, de doelman van Robur et Velocitas zat er nog wel aan maar kon een doelpunt niet voorkomen, 1-2!

Na de rust moest Sportclub Markelo de voorsprong verdedigen en proberen om de score verder uit te breiden. Zo probeerde Miquel Schippers het van een afstand, maar kwam zijn inzet op de vuisten van de doelman van Robur et Velocitas terecht. Naar mate de tijd vorderde werd de spanning in Apeldoorn groter en groter. In de 70e minuut probeerde Marcio Kok het ook van afstand, maar zijn inzet ging hoog over. Eén minuut later zorgde Sam Warmelink wel voor de bevrijdende treffer. In een rommelige situatie kreeg Warmelink het voor elkaar om via wat Robur et Velocitas verdedigers de bal binnen te schieten. Met nog 20 minuten te spelen kon door dit doelpunt de titel bijna niet meer ontgaan. Toch kreeg Sportclub Markelo in de 80e minuut nog een échte waarschuwing. Een doelpoging van de thuisploeg raakte de paal, tot opluchting van alle Markeloërs. Toch bleek deze waarschuwing niet voor niets. In de 89e minuut scoorde Robur et Velocitas nog de belangrijke aansluitingstreffer. Het werd 2-3 door een doelpunt van Roy van der Gouw.

Even werd het nog billen knijpen voor Sportclub Markelo maar dat was niet lang nodig. Na 90 minuten floot scheidsrechter Molenaar voor het eindsignaal en was Sportclub Markelo officieel kampioen en komt het dus volgend seizoen uit in de 2e Klasse. Een knappe prestatie van de zwart-witten, die vorig seizoen nog kampioen werden in de 4e Klasse.

Het Kampioensfeest van Sportclub Markelo vindt vanavond om 20.00 uur plaats bij Grandcafé De Kroon.