- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

MO20-1 nog kanshebber voor titel

Na een geweldige avond voor De Vrienden van Sportclub Markelo met journalist Eddy van der Ley en Theo Janssen werd er vandaag alweer volop gevoetbald op het sportpark aan de Endemansdijk. Zo speelde MO20-1 vanmiddag op het hoofdveld tegen Excelsior’31 en bleek het damesteam voor rust, de wedstrijd volledig onder controle te hebben. 

Voor teamleider Geert Jan Oplaat leverde het met name voor de rust wel een aantal onrustige situaties langs de kant van het veld op. Het advies van Theo Jansen om als trainer, de rust aan de zijkant van het veld te bewaren en vooral te genieten van de wedstrijd met een biertje, leek aan hem voorbij te zijn gegaan. Vol spanning op zijn gezicht volgde hij de verrichtingen van het team en moedigde hij het team aan.

MO20-1 speelt als team al vele jaren met elkaar en weet zich telkens opnieuw in de hoogste regionen van de ranglijst te spelen. Het team is volledig op elkaar in gespeeld en de teamspirit is groot. Met nog vier te spelen wedstrijden werd vanmiddag onder een stralend zonnetje gevoetbald tegen koploper Excelsior ’31 die na vandaag nog één wedstrijd op het programma heeft staan. Door de wedstrijd vanmiddag met 3-0 naar zich toe trekken, is MO20-1 nog steeds kanshebber voor het kampioenschap in de Hoofdklasse (3e fase) G. Ongetwijfeld zal het team met de nodige support en inzet van trainers en leider Rachel Groot, Arjan Klumpers en Geert Jan Oplaat alles op alles zetten om het seizoen in euforie af te sluiten. Morgen maken maar liefst vier senioren teams kans op het kampioenschap waarvan twee wedstrijden aan de Endemansdijk worden gespeeld.

Aan de rand van de Markelose voetbalvelden werd vandaag nog uitgebreid nagepraat over de geslaagde avond met ex-voetballer Theo Janssen. Janssen, die in 2010 landskampioen werd met FC Twente vertelde in de Markelose voetbalkantine, enthousiast en met de nodige humor over zijn voetbalcarrière.