- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kampioenskoorts bij SC Markelo

Vorige week kroonde Sportclub Markelo zaterdag 2 zich al tot kampioen van de 6e Klasse. Aankomend weekend hebben maar liefst vier senioren elftallen van Sportclub Markelo de kans om ook het kampioenschap binnen te slepen. Dit zijn de elftallen van  Zondag 1, Zondag 3, Zondag 5 én Zondag 6. Bij een goed resultaat van de zwart-witten, en soms een gunstig resultaat op andere velden, kan het een feestelijke zondag worden op Sportpark de Endemansdijk. De mannen van Sportclub Markelo 6 komen zondag als eerste in actie. Zij spelen om 10:00 uur de thuiswedstrijd tegen Enter 4. Voor Zondag 6 is in theorie een kampioenschap nog mogelijk, maar dan is er wel hulp nodig van Sportclub Neede. Vorig weekend had de ploeg kampioen kunnen worden door rechtstreekse concurrent Buurse te verslaan, maar in Buurse werd met 3-2 verloren. Door die nederlaag heeft Buurse nu de titel voor het grijpen. Als Zondag 6 zelf wint van Enter 4 en Buurse wint niet van Neede 4, heeft Sportclub Markelo 6 het kampioenschap alsnog binnen.  

Sportclub Markelo 5
Zondagochtend komt om 11:00 uur Sportclub Markelo 5 in actie. Zij moeten winnen op bezoek bij laagvlieger VV Twenthe 4 om het kampioenschap binnen te slepen. Bij winst is de ploeg niet meer te achterhalen door achtervolger Vogido 4. Eerder dit seizoen werden de tricolores uit Goor nog met 4-2 verslagen, maar resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garanties in de toekomst.

Sportclub Markelo 3
Om 11:15 uur wordt er afgetrapt in Broekland tussen Broekland 2 en Sportclub Markelo 3. Dit duel mag een échte kampioenskraker worden genoemd. Sportclub Markelo 3 is namelijk koploper met 42 punten, Broekland heeft één puntje minder. Beide ploegen vechten dus in een onderling duel uit wie zich de kampioen van de 4e Klasse mag noemen. Sportclub Markelo heeft genoeg aan een gelijkspel, maar bij verlies is Broekland kampioen. Eerder dit seizoen won Sportclub Markelo met 2-1 van Broekland.

Sportclub Markelo 1
Het slotakkoord van de zondag is voor het eerste elftal van Sportclub Markelo. Zij treden zondagmiddag om 14:00 uur in eigen huis aan tegen KCVO uit Vaassen. De ploeg van trainer Rutger Kats heeft een voorsprong van drie punten op nummer twee Wijhe ‘92. Als Sportclub Markelo wint van KCVO en Wijhe’92 weet thuis niet van Colmschate ‘33 te winnen, dan is Markelo kampioen van de 3e Klasse D.