- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Vrijdag start wielerweek

De wielerweek Markelo wordt op 16 juni afgetrapt met de Wielerronde van Markelo. De editie van de wielerronde van Markelo 2023 vindt plaats op een prachtig parcours met omloop over de Markelose berg. Dit jaar start de omloop om 16.30 uur met een Jeugd MTB wedstrijd waarbij de jeugd uit de regio de strijd voor het eerste aangaat om het Jeugd MTB Wielerronde Kampioenschap. Om 18.30 uur gaan de vrouwen elite van start gevolgd door de mannen amateurs om 20.15 uur. In verband met het parcours worden de Schoolstraat, Burgemeester de Beaufortplein (langs brandweer kazerne), Bergweg, Langeweg, Traasweg en Roosdomsweg afgesloten voor alle bestuurders in beide richtingen.

Vijf Heuvelen Tocht
De wielerweek krijgt vervolgens op zondag 18 juni een vervolg met de Vijf Heuvelen Tocht. Wieler Tour Club Markelo organiseert dit geweldige fietsevenement met routes voor gravelaars, MTB’ers en wielrenners in de prachtige omgeving van Markelo. De toertocht starten kan vanaf 09.00 uur en de startlocatie is Zalencentrum Dieka, gelegen aan de Oude Rijssenseweg 11 in Markelo. Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende routes, waarbij de wielrenners kunnen kiezen uit een 70 km en 125 km route, terwijl de MTB’ers en gravelaars kunnen kiezen uit een 35 km en 65 km route. Er is halverwege de route een pauzepunt.

Via de website van WTC Markelo kunt u zich vooraf inschrijven, waarbij een link te vinden is bij het nieuwsbericht over de Vijf Heuvelen Tocht. Daarnaast is inschrijven op de startdag zelf ook mogelijk. De Vijf Heuvelen Tocht biedt fietsers een geweldige kans om de prachtige omgeving van Markelo te verkennen en deel te nemen aan een leuke en gezellige dag. WTC Markelo kijkt er dan ook naar uit om veel deelnemers te verwelkomen en er een geweldige dag van te maken.

Fietsvierdaagse Markelo: 20 t/m 23 juni 2022
Na de wielerronde en Vijf Heuvelen Tocht  is het vanaf dinsdag 20 juni de beurt aan de toerfietsers. De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.

De Markelose fietsvierdaagse start jaarlijks op de 3e dinsdag in juni. De 41e editie wordt gehouden van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni 2022. Per dag wordt een route gefietst op basis van een duidelijke beschrijving. De routes voeren door prachtige en afwisselende natuurgebieden in Markelo en omgeving. Startpunt is ditmaal ’t Wapen van Markelo aan de Grotestraat 1 in Markelo. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om te kiezen tussen routes van 30, 45 of 60 kilometer. Het is mogelijk om u vooraf in te schrijven via de website.