SC Markelo zet grote stap richting kampioenschap

Sportclub Markelo heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de 3e Klasse D. Op bezoek bij Colmschate’33 won de ploeg van trainer Rutger Kats met 1-3. Ondanks het feit dat Sportclub Markelo vanaf minuut één de betere ploeg was, kregen beide ploegen de eerste helft mogelijkheden om tot scoren te komen. Marcio Kok kwam één op één met de doelman, maar zag zijn schot naast het doel gaan. In de 37e minuut opende Miquel Schippers uiteindelijk wel de score. Na een goede voorzet van Hein Pinkert wist Miquel Schippers vervolgens de verdiende 0-1 binnen te schieten. Kort voor rust kreeg verdediger Lars Munier van Colmschate’33 zijn tweede gele kaart van scheidsrechter van Laar, waardoor hij dus met een rode kaart het veld moest verlaten.

In de tweede helft had Colmschate’33, mede door de rode kaart, niks in te brengen. Ondanks dat Sportclub Markelo heer en meester was, kwam de thuisploeg in de 57e minuut wel op gelijke hoogte. Doelman Olminkhof wilde de bal na een voorzet uit de lucht plukken, maar werd in de 5-meter aangevallen door een speler van Colmschate’33. Door het hinderen van doelman Olminkhof kon Colmschate’33 vervolgens de 1-1 maken. De overtreding op Olminkhof was in de ogen van scheidsrechter van Laar niet ernstig genoeg om het doelpunt af te keuren. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker want één minuut later was het alweer raak voor Sportclub Markelo. Na een prima combinatie tussen Marcio Kok en Sam Warmelink was het uiteindelijk Warmelink die de bal hard in de korte hoek kon binnenschieten, 1-2. De wedstrijd werd tien minuten later definitief op slot gegooid. Op aangeven van Hein Pinkert schoot Miquel Schippers de bal hard en zuiver in de verre hoek. Na de 1-3 kwam de overwinning niet meer in gevaar en zo boekt Sportclub Markelo een hele belangrijke overwinning. Het zag vervolgens dat concurrenten Wijhe’92 en Robur et Velocitas beiden onderuit gingen vanmiddag. Hierdoor is Sportclub Markelo weer alleen koploper is in de 3e Klasse D en heeft het nu drie punten voorsprong op achtervolger Wijhe’92. Volgende week speelt Sportclub Markelo zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander aan de Endemansdijk is dan KCVO uit Vaassen. Mocht Sportclub Markelo die wedstrijd weten te winnen, en Wijhe’92 weet niet te winnen in Colmschate, dan is Sportclub Markelo kampioen van de 3e Klasse D.