- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

60-jarig bruidspaar Tangenberg – Kroezen

Alie (79) en Dirk (82, wordt op 10 april 83) stapten op 10 april 1963 op de 23e verjaardag van Dirk in het huwelijksbootje. Ze leerden elkaar kennen via de zondagschool van de Hervormde Kerk. “Was het liefde op het eerste gezicht?”, vraag burgemeester Ellen Nauta nieuwsgierig, die het stel op vrijdag 7 april kwam feliciteren.   “Ach”, zegt Alie, “dat weet ik niet meer zo precies. Vroeger ging dat allemaal heel anders, dan ging je als meisje niet het café in.” Dirk wordt er nog emotioneel van als hij vertelt hoe hij zich voelde toen hij Alie voor het eerst zag. “Toen ik Alie zag, dacht ik, die mot ik heb’n.”

Dirk heeft vroeger kinderverlamming gehad en dat heeft hem eigenlijk zijn hele leven fysiek beperkt. Hij is geboren in de Krim, Alie komt uit de buurt bij Hoogeveen. Via nogal wat omzwervingen kwamen ze in Markelo terecht en pas sinds september 2017 wonen ze in een gezellig appartement op De Esch in Markelo. In hun huwelijk kregen ze twee kinderen, een meisje en een jongen en inmiddels is er ook al een kleinkind van 9, die heel veel bij opa en oma is. Alie is lichamelijk nog zeer actief, maar Dirk helaas veel minder. Hij gaat vier dagen in de week naar de dagopvang bij zorgboerderij Alldrik aan de Potdijk.

Alie mag heel graag handwerken. Hun huis hangt vol met kleurige creaties. Eigenlijk had ze graag handwerkdocent willen worden maar dat vond haar vader maar onzin. Vandaag de dag verzorgt ze bij De Esch na de zitgym van de bewoners de koffietafel en doet zelf fanatiek mee met koersbal en jeu de boules. Ook pakt ze met vaste regelmaat de elektrische fiets en gaat er op uit. Dirk heeft in zijn leven eigenlijk altijd veel te zwaar werk gedaan. Hij leerde weven bij de Bontweverij in Slagharen, later ging hij werken in de bouw. Helaas is hij op de leeftijd van 50 jaar afgekeurd. Hij heeft toen jaren ‘tafeltje dekje’ maaltijden rondgebracht en vond het fijn iets te kunnen betekenen voor zijn medemens.

Alie en Dirk gaan hun diamanten mijlpaal met een gezelschap van bijna 40 man aan familie en vrienden zaterdag aanstaande lekker vieren bij De Kroon in Markelo. Ze kijken er beide enorm naar uit. Voordat burgemeester Ellen Nauta gaat vertrekken met een zelf gevouwen doosje gevuld met bonbons die ze van de kleindochter kreeg in de tas, laat Alie vol trots de brief zien die ze van de Koning heeft gekregen.

Foto’s en tekst: Marlies Schoonhoven- Hofweekblad