SC Markelo laat dure punten liggen

Sportclub Markelo kwam vanmiddag tegen Sportclub Overwetering niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In een matige wedstrijd wisten beide ploegen het publiek niet erg te vermaken. Toch was het de thuisploeg dat in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Aanvaller Sam Warmelink wist de bal vanaf 16 meter in de bovenhoek van de goal te schieten en daarmee de score te openen. De ploeg van Rutger Kats verzuimde vervolgens de score verder uit te breiden in de eerste helft. Het kreeg daarin tegen ook geen grote kansen tegen, maar hoogstaand was het duel zeker niet. Na de rust was Sportclub Markelo wederom de bovenliggende partij, maar wist het net als in de eerste helft niet te overtuigen. Bram Heuvel voorkwam met een goede ingreep dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, maar het publiek op Sportpark de Endemandijk voelde aan dat de wedstrijd nog niet gewonnen was.

Met name in de slotfase was het voor Sportclub Markelo overleven. De bezoekers uit Olst forceerden met veel lange en hoge ballen naar voren een slotoffensief.  Dit opportunistische spel werd vijf minuten voor tijd beloond. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door een speler van Overwetering binnengekopt, 1-1. Deze late tegentreffer kwamen de zwart-witten niet meer te boven waardoor deze matige wedstrijd eindigde in 1-1. Hierdoor laat Sportclub Markelo dure punten liggen, aangezien veel concurrenten bovenin ook niet wisten te winnen vandaag. Volgende week zondag kan de ploeg van Rutger Kats zich revancheren. Dan gaat men de derby tegen VV Holten. De aftrap op Sportpark Meermanskamp in Holten zal om 14:00 uur plaatsvinden. Mocht je nog interesse hebben in de busreis naar Holten, of stap je liever op de fiets? Aanmelden voor de busreis of fietstocht kan nog door je aan te melden via derbytocht@sportclubmarkelo.nl. Voor zowel de fietstocht als de busreis is aanmelden verplicht.

Naast het feit dat er vandaag gevoetbald werd aan de Endemansdijk stond ook de traditionele Paasbazar op het programma. Dit zorgde voor een gezellige en bomvolle kantine waarbij weer grandioze prijzen waren te verdelen. De organisatie van de Paasbazar wil daarom nogmaals alle sponsoren bedanken voor de vele prijzen die beschikbaar zijn gesteld.