- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Water uit de kraan niet vanzelfsprekend voor Nel Hilbrink

Op woensdag 15 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. Namens de PvdA staat de Markelose Nel Hilbrink-Dekker op de kandidatenlijst voor het waterschap Rijn en IJssel op nummer 17.

De 74-jarige Nel Hilbrink geeft aan een grote rol te willen spelen bij het aanpakken van de uitdagingen waarvoor de waterschappen staan als gevolg van klimaatverandering. Nel heeft 18 jaar ervaring als raadslid voor de PvdA, eerst in de gemeente Markelo en later in de Hof van Twente.

Volgens Nel is water van groot belang in het leven van iedereen en moeten er maatregelen worden genomen om de gevolgen van droogte en wateroverlast op te lossen. Ze benadrukt ook dat het samenspel tussen het waterschap, provincie en gemeenten daarbij een essentiƫle rol speelt en dat verdere vergroening van dorpen en steden belangrijk is.

Naast deze uitdagingen benadrukt Nel ook het belang van voorlichting aan inwoners, instellingen en bedrijven over wat er wel en niet door het toilet en de gootsteen gespoeld mag worden. Ze wijst erop dat het niet vanzelfsprekend is dat er altijd water uit de kraan komt, en dat dit ook nog eens veilig en van goede kwaliteit is.

Met haar jarenlange ervaring en haar betrokkenheid bij deze onderwerpen is Nel vastbesloten om haar steentje bij te dragen aan het creƫren van een duurzame toekomst voor ons allemaal.