- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Golf van inbraken

Tussen donderdag 2 maart en zaterdag 4 maart is er ingebroken bij een woning aan de Gerststraat. De dader heeft door middel van een breekvoorwerp een klapraam aan de voorzijde ontwricht om zo binnen te kunnen komen. Er worden vooralsnog geen spullen vermist. Ook op de Oldenhof was het raak. Daar heeft men tussen donderdag 2 maart en zondag 5 maart een ongewenst bezoek gebracht. De dader heeft een ruit van de achterdeur vernield om binnen te komen. Ook was er geprobeerd door middel van een breekvoorwerp een raam te ontzetten, wat niet gelukt is. Het is nog niet bekend welke spullen zijn weggennomen. Van de inbraak is aangifte gedaan. Een getuige die zich gemeld heeft, gaf aan dat er op 4 maart rond middernacht twee verdachte personen zich ophielden in de buurt van de Wanne. Zij liepen in de richting van de Noordachtereschweg.

Bij twee bedrijven op zowel de Rijssenseweg als op de Herikerweg hebben onbekenden ingebroken. Het bedrijf aan de Rijssenseweg kreeg tussen 2 en 3 maart ‘bezoekers’ die met geld het pand hebben verlaten. Zij zijn vermoedelijk met behulp van een ladder het dak opgeklommen en via deze zijde het pand binnen weten te komen. Aan de Herikerweg wist men in dezelfde periode het bedrijf binnen te komen, maar daar werd niets vermist.

Aan de Stationsweg is een verdachte situatie gemeld waarbij er door iemand werd gehoord dat er een ladder om viel. Op zaterdag 4 maart rond 21.30 uur hoorde men het geluid en ontdekten zij dat er een ladder in de steeg tussen twee woningen lag. Deze bleek bij een bewoner uit de schuur gehaald te zijn. De melding kwam pas later bij de politie terecht, waardoor helaas geen heterdaad situatie meer gold en de mogelijke inbrekers al gevlogen waren.

Het is van belang om bij verdachte situaties direct melding te doen bij de politie via 112. Het alarmnummer is hiervoor bedoeld en kan in het geval van mogelijke heterdaad misdrijven gebeld worden. Bij de inbraken die recentelijk zijn gepleegd, wordt o.a. gebruik gemaakt van hulpmiddelen, waaronder ladders. Deze worden bij woningen of schuren weggenomen om ze direct in te zetten. Zet daarom deze goederen achter slot en grendel. Mis je een ladder, of vind je deze op een vreemde plek terug, meld dit dan bij de politie. (0900-8844)