SC Markelo wint doelpuntrijk duel

Vanmiddag heeft Sportclub Markelo in een doelpuntrijk duel Turkse Kracht verslagen. Op bezoek in Deventer won de ploeg van Rutger Kats met 3-5. Ondanks de overwinning speelde Sportclub Markelo een erg matige wedstrijd. Na vijf minuten spelen kwamen de zwart-witten dan ook al op een 1-0 achterstand. Dit bleek direct een wake-up call te zijn want niet veel later zorgde René Kuijpers, op aangeven van Joris Slaghekke, voor de gelijkmaker. Tien minuten later trok Sportclub Markelo de wedstrijd verder naar zich toe. Miquel Schippers zette de bezoekers op een 1-2 voorsprong op aangeven van Mickey Slotman. Het leek er toen op dat Sportclub Markelo het heft in handen zou nemen en de score verder zou uitbreiden, maar dat gebeurde niet. Sportclub Markelo mocht zelfs blij zijn dat het met een 1-2 voorsprong de rust in ging. Kort voor rust moesten de zwart-witten namelijk nog twee keer de bal van de lijn halen om erger te voorkomen.

Na rust speelde Sportclub Markelo het eerste kwartier aardig, maar vergat het de 1-3 te maken. Doordat de bezoekers de hele wedstrijd defensief veel steken liet vallen wist Turkse Kracht daar optimaal van te profiteren door weer op gelijke hoogte te komen, 2-2. Het geloof keerde toen direct terug bij de thuisploeg. Echter was dit voor korte duur, want René Kuijpers zette vrij snel Sportclub Markelo weer op een 2-3 voorsprong. Toch wist men deze voorsprong ook niet lang vast te houden, wat tekenend was voor het matige optreden van de zwart-witten deze middag. Uit een vrijetrap trok Turkse Kracht de stand weer gelijk, 3-3. Uiteindelijk leek Sportclub Markelo toch aan het langste eind te trekken. Een prima voorzet van Miquel Schippers werd afgerond door Sam Warmelink. Zo leek het erop dat Sportclub Markelo uiteindelijk de nipte 3-4 over de streep ging trekken. Toch kon hoofdtrainer Rutger Kats, gezien het wedstrijdbeeld, er nog niet gerust op zijn.

In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Turkse Kracht zelfs nog een strafschop toegekend. Iets wat Sportclub Markelo over zichzelf afriep en voor duur puntverlies zou kunnen komen te staan. Maar niets bleek uiteindelijk minder waar, want de penalty van Turkse Kracht werd door doelman Ruben Olminkhof gekeerd. Door zijn belangrijke ingreep behield Sportclub Markelo de voorsprong. Diep in blessuretijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Marcio Kok stelde de driepunten veilig door de 3-5 binnen te schieten, waardoor Sportclub Markelo als winnaar van het veld ging. Zo wonnen de Markeloërs uiteindelijk een zeer matige wedstrijd, maar is het belangrijkste dat men weer drie punten kan bijschrijven. Door de overwinning blijft Sportclub Markelo zich mengen in de bovenste regionen. Volgende week zondag 12 maart speelt Sportclub Markelo aan de Endemansdijk tegen Groen-Wit’62 uit Apeldoorn. De aftrap zal dan om 14:00 uur plaatsvinden.