Markelo 3 Herfstmeister

Het voetbalteam Markelo 3 heeft zich gisteren door een 3 – 2 uitoverwinning op Raalte 2 tot Herfstmeister gekroond. Zondagmorgen om  08.00 uur verzamelden de mannen onder leiding van Ronny Wes en Jaimy Ummels zich op het Sportpark aan de Endemansdijk. In een gelijk opgaande eerste helft was het Sportclub Markelo die het eerst scoorde. Het doelpunt kwam op naam van Arjen Sligman. In de eerste helft werd niet meer gescoord waardoor Markelo met een 1 – 0 voorsprong de kleedkamer in ging.

Na de rust kreeg de wedstrijd een ander spelverloop. Raalte ging volop in de aanval wat al snel resulteerde in een doelpunt uit een vrije trap wat een gelijke stand opleverde van 1 -1. Niet veel later werd het eveneens uit een vrije trap zelfs 2 – 1 voor Raalte. Markelo moest vol aan de bak en ging vol in de aanval. Met een prachtige kopbal zorgde Dirk Hameka voor de 2 – 2. Raalte zag de klok op 90 minuten springen en dacht al aan een stunt. Een punt pakken tegen de koploper … daar dacht Sportclub Markelo en met name Dirk Hameka anders over. Diep in blessure tijd zorgde hij voor de toch nog terechte overwinning van Sportclub Markelo. Een terechte Herfstmeister met 22 punten uit 9 wedstrijden.

Niet alleen in de competitie gaat het Markelo 3 voor de wind, ook in de beker weten een aantal tegenstanders dat er niet met hen te spotten valt. Twente Goor 3, Hector 2 en Diepenheim 2 werden alle drie aan de zegekar gebonden. Na de 3 poule wedstrijden werd Markelo 3 aan Heino 4 gekoppeld. Deze wedstrijd werd verrassend maar wel terecht met 2 – 3 gewonnen. Door deze overwinning plaatste men zich voor de volgende ronde. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en Markelo 3 speelt een uitwedstrijd tegen het altijd lastige FC Winterswijk 4. De wedstrijd wordt aanstaande zondag 18 december om 9.30 uur gespeeld. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.