Onnodig puntverlies SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop onnodig puntverlies geleden. Tegen Colmschate’33 kwamen de zwart-witten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Sportclub Markelo begon nog goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong. Op aangeven van Miquel Schippers schoot René Kuijpers vanaf de rand van het 16-meter gebied de bal via een verdediger van Colmschate’33 binnen. Na deze vroege 1-0 voorsprong was Sportclub Markelo wel de betere ploeg, maar speelde het niet groots. Beide ploegen wisten weinig grote kansen te creëren en in de 35e minuut kwamen de bezoekers enigszins verrassend op gelijke hoogte.

Een goede aanval van Colmschate’33 werd uiteindelijk door Stan Haitsma binnen gewerkt. In de tweede helft was Sportclub Markelo weer duidelijk de bovenliggende partij maar werd het nauwelijks gevaarlijk voor de goal van Colmschate’33. Er werd te weinig gecreëerd en de spaarzame mogelijkheden die de thuisploeg kreeg werden niet afgemaakt. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 1-1 en laat Sportclub Markelo onnodig punten liggen. Ondanks het gelijke spel van vanmiddag gaat Sportclub Markelo wel als koploper de winterstop in. Een knappe prestatie van de ploeg van hoofdtrainer Rutger Kats. Op zondag 22 januari 2023 hervat Sportclub Markelo de competitie. Men speelt dan een thuiswedstrijd tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. De aftrap aan de Endemansdijk zal dan om 14:00 uur plaatsvinden.