- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Danny Jansen maakt zich op voor WK darts

Toornsmit-darter Danny Jansen uit Holten heeft zich na een fantastische eerste jaar op de Pro-tour weten te plaatsen voor het WK darts in Alexandra Palace in Londen. Aanstaande woensdag 15 december zal het spektakelstuk van start gaan en traditiegetrouw zal de wereldkampioen (Peter Wright) zijn opwachting maken op de eerste speeldag. Voor Danny begint het WK op maandagmiddag 19 december met een wedstrijd tegen Filipijn Paolo Nebrida.

Het bereiken van het WK is een mooie beloning voor zijn goede prestaties in het afgelopen jaar. Hij wist zich te plaatsen voor diverse grote tv-toernooien en als debutant schreef hij zelfs al een player championship op zijn naam, hierin versloeg hij diverse gevestigde namen als Chris Dobey, Dave Chisnall, Peter Wright en Kristoff Ratasjki. Laatstgenoemde kan hij snel weer tegenkomen op het WK. Als hij zijn eerste partij weet te winnen staat hem in de 2e ronde een wedstrijd tegen deze Poolse nummer 18 van de wereld te wachten.

TV-Oost had dit jaar al snel door dat Danny Jansen, die wekelijks zijn pijltjes gooit in de kelder van Toornsmit, aan iets bijzonders bezig was. Ze hebben hem gevolgd en zullen aanstaande maandag een reportage over hem uitzenden. Zijn Markelose kameraden en Dartvereniging Toornsmit zijn trots op Danny en wensen hem alle succes. Een aantal leden van de vereniging reist hem achterna, de rest kan de wedstrijd bij Toornsmit in de kelder op groot scherm bekijken.