- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Deze maand aanmelden Veegplan 2023

Om kleinschalige ontwikkelingen in het buitengebied te ondersteunen veegt de gemeente deze plannen de afgelopen jaren in een bestemmingsplanprocedure. De zogenaamde Veegplannen zijn een succes en hebben inmiddels al vele honderden initiatieven in het buitengebied mogelijk gemaakt, een groot deel van deze initiatieven waren in Markelo. Inmiddels is de gemeente Hof van Twente gestart met de voorbereidingen voor het Veegplan 2023 om zo ook komend jaar weer kleinschalige initiatieven in het buitengebied mogelijk te maken.

De afgelopen jaren varieerden de initiatieven van het toevoegen van woningen na sloop van stallen tot het verplaatsen van een bouwvlak. Het effect van het veegplan is een versnelde sloop van landschapontsierende bebouwing.

Initiatiefnemers van een kleinschalig plan kunnen zich tot eind van dit jaar aanmelden voor het Veegplan 2023. De gemeente zal samen met de initiatiefnemer kijken of het plan geschikt is voor opname in dit plan of dat er andere mogelijkheden zijn om tegemoet te komen aan de wensen. Aanmelden kan via de website van de gemeente Hof van Twente.