- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

ATB kerst toertocht Markelo

Op de zondag voor kerst staat traditioneel de ATB-toertocht voor elke wielerliefhebber op het programma. Deze tocht wordt georganiseerd door Stichting Wielersport Markelo. Deelnemers kunnen starten op zondag 18 december tussen 9.00 uur en 10.00 uur vanaf Zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Er kan gekozen worden tussen twee afstanden; 35 en 50 km. Beide routes zijn gevarieerd en leiden de deelnemers door de mooie natuur van Markelo. De route is aangegeven met pijlen en bevat verrassende paden waar normaal niet gefietst mag worden.

Onderweg is er een pauzepunt ingericht waar de deelnemers hun energieniveau weer op peil kunnen brengen. Ook is daar een mecanicien aanwezig om kleine reparaties aan de fiets te verrichten. Bij de finish is een hogedrukspuit aanwezig om de fiets af te spuiten. Tevens is er douchegelegenheid.

Na afloop van de tocht wordt de mogelijkheid geboden om de prestatie te evalueren onder het genot van een hapje en drankje. Een DJ zorgt voor muzikale gezelligheid en naast de bekende snert en gehaktbal is er varken aan het spit zodat iedereen met een goed gevulde maag naar huis kan. Tot slot is er een mooie verloting met prachtige prijzen waar alle deelnemers gratis naar meedingen.