- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Sint bezoekt Markelose scholen

Sinterklaas en de Pieten hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Markelose basisscholen. Op alle scholen werd hij hartelijk ontvangen en wisten de leerlingen de Sint te vermaken met een uitgebreid programma. De Sint had op zijn beurt ook een aantal verrassingen voor de kinderen. De Sint werd op deze drukke dag bijgestaan door een flink aantal Pieten die op alle scholen zorgden dat alles vlotjes verliep. De Sint vertelde dat hij erg dankbaar was dat hij de afgelopen weken gebruik kon maken van de Kaasfabriek Markelo waar voldoende ruimte beschikbaar was waar de Pieten alle cadeautjes konden inpakken. Veel kinderen hebben in de gang op de begane grond van de fabriek gezien dat de Sint zijn bed niet altijd netjes opmaakte en dat hij wel van een borreltje hield voor het slapen gaan.

Sinterklaas en Pieten naar het Kindcentrum Markelo
Sinterklaas en zijn Pieten hebben de Welp, de Zwaluw en de Kinderopvang Hof van Twente bezocht deze ochtend. Alle kinderen stonden te wachten op het plein. Onder de vrolijke klanken van Gert Ekkelboom zongen alle kinderen en leerkrachten uit volle borst mee. “Het was zo gezellig buiten dat we de tijd een beetje waren vergeten. Gelukkig kwam Sint samen met de Pieten in de golfkar racend door de Koekoekslaan. Piet aan het stuur en Sint met hoofdpiet in de bak achterop, wat een HELD! Samen hebben we de jarige Sint toegezongen en met alle kinderen de Pepernotensamba gedanst”, vertelt René Scholten. Tot grote schrik werden veel cadeautjes gemist, maar deze hadden de Pieten gelukkig al afgeleverd bij De Kroon. Hier kwamen alle lagere klassen van beide scholen op bezoek bij Sint, groep voor groep. De bovenbouw leerlingen hadden hun eigen feest in school. “Een zeer geslaagde dag, met grote dank aan de OR van beide scholen, alle medewerking van de ondernemers, muzikant Gert die er een feestje van maakte en natuurlijk de Sint en zijn Pieten”, aldus René.

Sint brengt bezoek aan Elserike en kinderopvang de Beestenboel
Sint bracht ook een bezoekje aan de kinderen van Daltonschool Elserike en de Beestenboel. Bertjan ten Donkelaar: “Helaas zijn er ook dit jaar, op weg naar 5 december, weer wat vreemde voorvallen op school geweest. Zo werden vellen papier met, wat later bleek, bladmuziek erop waren gevonden. Muziekjuf Maxime kon de muzieknoten “ontcijferen” op het ene vel stond het Wilhelmus maar op het andere vel stond een stuk muziek wat wij niet direct konden plaatsen. De week daarna werden we op school verrast door een grote hoeveelheid voetballen, hesjes en pionnen. Alles lag verspreid over de vloer. Blijkbaar was er iemand aan het voetballen geweest. Ook vonden we twee vlaggen in school. Een Nederlandse vlag en een Spaanse vlag. Vreemd verhaal. Voldoende dus om Sinterklaas vanochtend even te bevragen”. Wat bleek nou? De Pieten voetbalden ’s avonds in school om te oefenen. Zij wilden heel graag tijdens het volgende WK meedoen met het Pietenteam. Er ontstond vanmorgen nog even wat onenigheid tussen de Pieten onderling omdat één Piet hartstochtelijk supporter was van het team van Spanje en de ander voor Oranje. Nadat de ruzie gesust was had Sinterklaas nog even speciaal aandacht voor de kinderen van Kinderopvang “de Beestenboel” die in groten getale aanwezig waren. Degene die durfde kon Sinterklaas of de Pieten een hand (of box) geven maar natuurlijk ook even samen op de foto. Vervolgens bracht de Goedheiligman een bezoek aan elke klas met allemaal blije kinderen tot gevolg.

Sint op de Brookschole
Het ging vanmorgen toch niet helemaal soepel, de brandweer was al vroeg in de weer. Sinterklaas was namelijk vast komen te zitten in een boom toen hij op weg was naar Markelosebroek met zijn luchtballon. Gelukkig hebben de mannen van Brandweer Markelo, Sinterklaas en zijn pieten weten te bevrijden. Met de brandweerwagen werden Sint en zijn pieten naar de Brookschole gebracht. “We hebben samen met de peuters en ouders naar de mooie optredens gekeken en de verjaardag van onze goedheiligman gevierd! Bedankt Sinterklaas, pieten en de Brandweer Markelo. Het was weer een fantastisch feest voor de kinderen”, aldus Diede Hofstee.

Sint naar Stokkum
Sint heeft voor het bezoek aan Obs Stokkum gekozen voor vervoer met power aan boord. Met de rallyauto van Erik Wevers kwam de Sint het schoolplein opgereden. Door de snelheid was hij wel zijn Pieten vergeten. Die kwamen gelukkig op de tandem achter hem aan gefietst. In het Gebouwtje genoot Sint van de optredens van iedere groep. De peuters kregen een cadeautje en mochten natuurlijk op het podium voor een foto met de Goedheiligman. Het feest ging verder in de verschillende groepen van de school waar de groepen 6 tot en met 8 prachtige surprises en gedichten hadden gemaakt voor elkaar.