- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Sneeuwkoningin en lampionoptocht

Vanaf Het Beaufort start aanstaande zaterdag om 17.00 uur de lampionoptocht onder begeleiding van de organisatie van Magisch Markelo richting de Schoolstraat. Via het voetpad lopen de kinderen met hun lampion richting de Bergweg waar gezamenlijk wordt gewacht op de Sneeuwkoningin. “De Sneeuwkoningin heeft aangegeven graag weer naar het centrum van Markelo te komen samen met de ijsprinsessen. Ze hoopt dat de kinderen weer veel lieve wensen voor andere mensen hebben bedacht en verheugd zich er enorm op om iedereen weer te zien en te spreken in de Martinuskerk”, vertelt de organisatie. Aansluitend aan de lampionoptocht wordt een nieuw verhaal over en met de Sneeuwkoningin en de ijsprinsessen verteld in de Martinuskerk.

Flyer op scholen
Alle Markelose basisschoolkinderen hebben op school een flyer gekregen van Magisch Markelo waar zij een wens voor iemand anders op kunnen schrijven. Alle wensen worden na afloop van het verhaal in de kerk opgehangen in de kerstboom onder de toren. “Wensen hoeven niet moeilijk te zijn. Geluk zit in hele kleine dingen. De kinderen kunnen vast iets moois bedenken waar iemand anders ontzettend blij van wordt. Door corona heb ik een aantal wensen van vorig jaar nog niet vervuld. Daarom kies ik dit jaar een aantal wensen uit om te vervullen die dit jaar in de boom worden opgehangen maar ook die vorig jaar zijn ingeleverd”, vertelt de Sneeuwkoningin. Zaterdag 14 januari om 10 uur worden de wensen die in vervulling gaan, bekend gemaakt bij ’t Wapen van Markelo.

Martinuskerk open
Vanaf zondag 11 december tot en met 24 december worden de deuren van de Martinuskerk aan het Kerkplein dagelijks geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur. ‘Onder de toren’; in het voorportaal van de kerk wordt de mogelijkheid geboden om een kerstwens voor iemand anders op te schrijven en in de kerstboom te hangen. Daarnaast kunnen mensen, die daar behoefte aan hebben een kaarsje branden. 

Kleine wensen, groots gebaar
We hopen dat heel veel kinderen met hun ouders naar de kerk komen om onder de toren een wens op te schrijven en in een speciale kerstbal in de kerstboom op te hangen. We zorgen dat de deuren dagelijks geopend zijn, om iedereen in de gelegenheid te stellen om hun wens voor iemand anders, te delen met de Sneeuwkoningin”, aldus de organisatie van Magisch Markelo. Vanaf zondag liggen pennen, papiertjes, kerstballen en kaarsjes klaar voor iedereen die de kerk wil bezoeken tijdens deze decembermaand.