Ruime overwinning voor SC Markelo

Sportclub Markelo heeft vanmiddag gedaan wat het moest doen. Op bezoek bij laagvlieger ABS uit Bathmen werd met 1-4 gewonnen. Sportclub Markelo begon echter matig aan de wedstrijd. Het speelde gemakzuchtig waardoor ABS voetballend gemakkelijk mee kon komen. In de 29e minuut kwam de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yannick Duteweert. Dit doelpunt was een duidelijke wake-up call voor de ploeg van Rutger Kats, dat de schade voor rust nog wist te repareren. Op slag van rust kwam Sportclub Markelo namelijk nog op gelijke hoogte. Een afgeslagen bal werd vanaf 16 meter door Miquel Schippers binnen geschoten, 1-1. Enkele minuten later, in de blessuretijd van de eerste helft, kwam Sportclub Markelo zelfs nog op voorsprong. Dit keer trof de volley van Miquel Schippers de paal, maar was het Sam Warmelink die attent de rebound kon binnen schieten. Hierdoor ging Sportclub Markelo alsnog met een 1-2 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was Sportclub Markelo heer en meester en had ABS weinig meer in te brengen. Er werd bij vlagen goed gevoetbald, dat wat in de eerste helft nog werd nagelaten. De mooiste treffer van de middag kwam in de 64e minuut tot stand. Vanaf 20 meter wist Ferdi Pinkert de bal op prachtige wijze in de kruising te schieten. De keeper van ABS stond aan de grond genageld en zag de 1-3 binnen vliegen. Tien minuten later werd de wedstrijd beslist. Een prima combinatie tussen Hein Pinkert en René Kuijpers werd uiteindelijk in eigen doel gewerkt door Rob Treurniet, verdediger van ABS. Na de 1-4 had Sportclub Markelo nog kansen om de score verder uit te breiden, maar dit werd de ploeg uit Bathmen bespaard. Wederom dus een prima overwinning voor Sportclub Markelo, dat door de nederlaag van Wijhe’92, nu alleen aan kop staat in de 3e Klasse D. Volgende week zondag 11 december staat het laatste competitieduel voor de winterstop op het programma. Aan de Endemansdijk speelt Sportclub Markelo dan tegen Colmschate’33. De aftrap van dit duel is om 14:00 uur.