- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Politienieuws week 47/48

Vrijdagmiddag 25 november is er rond 17.30 uur ongewenst bezoek geweest bij een bedrijf aan de Prinses Irenestraat. Een tweetal personen wist in de zaak meerdere goederen weg te nemen. De daders staan goed op beeld. De politie onderzoekt nu wie deze personen zijn. In 2020 was er sprake van een soortgelijke diefstal, waarbij de daders opgespoord zijn.

Zaterdagmiddag heeft er een man zich op de Noordachtereschweg bevonden die een bewoner aldaar met een smoes een pannenset wist te verkopen. Het is ondertussen alom bekend dat deze manier van verkoop aan de deur niet veel goeds betekent. De politie waarschuwt dan ook niet met deze vorm van colportage in zee te gaan.

Zondagmorgen werd een lege kluis aangetroffen op de Brandveenweg. Het voorwerp is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens een verkeerscontrole werd zondagochtend een bestuurder van een voertuig aan de kant gezet op de Winterkamperweg. Deze bleek met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden en kan een proces-verbaal verwachten.

Woensdagavond 30 november rond 18.00 uur werd een aanrijding op de Rijssenseweg gemeld tussen twee voertuigen, waarbij een van de partijen door was gereden. Men is achter dit voertuig aangegaan en heeft de bestuurder hier op aangesproken. Deze bleek onder invloed te zijn van alcohol. De gealarmeerde politie heeft op het bureau de overtreder laten blazen, met als resultaat 1065 UG/L. Een flinke overschrijding waarna het rijbewijs direct werd ingevorderd. Justitie zal aan de hand van het proces-verbaal bepalen welke maatregelen er verder volgen.