- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Vroeg vermaak in volle Dorpsfeesttent

De zondagochtend in de tent tijdens het Dorpsfeest Markelo staat volgens traditie in het teken van het frühshoppen waarin muziek en cabaret worden afgewisseld. Ook dit jaar was de tent op het Dorpsfeestplein al weer vroeg gevuld. Voor de start van het vermaak was er nog eerst een prachtige speech van Hilko Pruntel waarin er afscheid werd genomen van 14 vrijwilligers. “De inzet van vrijwilligers is de ruggengraat van ons dorp”, aldus Hilko die hierbij niet alleen doelt op het dorpsfeest. Het programma zelf begon met muziek en werd afgetrapt door Andre Brinkers, Janneke Klein Letink en Suzan Brinkers. Vervolgens nam Niek Tijink vooral zichzelf op de hak en besloot hij zijn eerste inbreng vanmorgen met een oproep om elkaar ook na het Dorpsfeest te omarmen en te respecteren en vooral lief voor elkaar te zijn.

Vervolgens was het weer tijd voor zang. Ditmaal 3 duo’s: Suzan Brinkers met Manon Geelen, André Brinkers met Niek Hietbrink en Manon Geelen met Janneke Klein Letink. Ze brachten spetterend een aantal vrolijke nummers en zorgden voor een goede sfeer in de tent. Na de drie duo’s kwam Niek Tijink weer op het podium. Dit keer samen met Mark van Coeverden. Op een scherpe en duidelijke wijze namen ze Markelo op de hak.

Janneke Klein Letink en Berry Nijland namen het muzikaal met een duet vervolgens weer over. Ze werden gevolgd door een solo van André Brinkers en een solo van Berry Nijland. Rinus Meulman verscheen vervolgens op het podium en had de lachers al snel op te hand. Aansluitend .kwam Manon Geelen en Suzan Brinkers wederom met een duet op het podium gevolgd door een solo van Niek Hietbrink. Rinus Meulman betrad daarna met Kylie Karsenberg het podium en nam Markelo weer op de hak.

Het laatste muzikale bedrijf werd afgetrapt met het nummer ‘Maarkel’ dat voor het frühshoppen in 2017 is geschreven door Henny Klein Twennaar en Wim Greven op de melodie van Brabant van Guus Meeuwis gezongen door Berry Nijland. Na zang van Manon Geelen en Andre Brinkers volgde Mark van Coeverden met zijn eerste ‘one-man-show’. Na het dankwoord door Hilko Pruntel werd het frühshoppen traditioneel afgesloten met ‘Mooi Markelo’.