- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Nauta tapt ouderwets en gezellig eerste biertje!

De opbouw van de feesttent op het Dorpsfeestplein is afgerond en de Tentcommissie zet de laatste puntjes op de bekende i. De feesttent wordt ingericht voor de aftrap van Dorpsfeest Markelo 2022. Donderdagmiddag om 14.00 uur start het programma voor de oudere doelgroep, maar beklemt Hilko Pruntel: “Iedereen die alvast een feestje mee wil vieren is van harte welkom, morgenmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in de tent. Het wordt ouderwets gezellig! Burgemeester Ellen Nauta tapt morgenmiddag het eerste biertje!”. De tent wordt ouderwets, gezellig ingericht met stoelen en tafels. Op de tafels komen zelfs de oude kleedjes te liggen van het voormalige Cafe Görkink. Kelners lopen rond om de drankjes aan de tafels te serveren. De dames van de tentcommissie lopen langs om iedereen de mogelijkheid te bieden munten te kopen. De munten kunnen zowel contant als per pin afgerekend worden aan tafel.

Middagprogramma
Na het openingswoord door de voorzitter van stichting Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel en het tappen van het eerste biertje door burgemeester Ellen Nauta start het programma. Dinand Leferink in Markelo beter bekend als Kappie weet als geen ander hoe hij dit middagprogramma vorm moet geven. Samen met cabaretier Jan Riesewijk en Steirische sensatie Ruud Appelhof wordt er een wisselend programma gepresenteerd met zang, muziek en een praatje. In de feesttent is dan ook ruimte voor iedereen die houdt van lachen, sfeervolle muziek, maar ook een dansje wil wagen of gezellig bij wil kletsen.

Voorzieningen in de tent
Aan alles is gedacht om de iets oudere doelgroep een mooie middag te bezorgen. Grote ventilatoren in de tent zorgen ervoor dat de temperatuur aangenaam is. De toiletten staan goed verspreid en toegankelijk opgesteld. Een invalidentoilet is vanzelfsprekend aanwezig. “Munten worden verkocht aan de kassa maar juist ook aan tafel, zodat de mensen niet te lang hoeven te staan. Onze vrijwilligers helpen graag daar waar nodig. We gaan met z’n allen een ouderwets en gezellige aftrap geven aan Dorpsfeest Markelo 2022. Tot morgenmiddag, de tent is geopend om 13.30 uur”.