- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Politienieuws week 32/33

Donderdagavond 11 augustus werd rond 21 uur de bestuurder van een snorfiets gecontroleerd op de Lochemseweg. Het bleek dat deze een ongeldig verklaard rijbewijs had en tevens onder invloed van de verboden middelen amfetamine en cocaïne verkeerde. De dertigjarige man uit Hengevelde werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Een bloedtest moet uitwijzen wat de hoeveelheid van deze middelen betreft. Van de genoemde overtredingen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Poging tot oplichting
Er werd aangifte gedaan van een poging oplichting waarbij er sprake was van een malafide website. De koper had daar iets willen bestellen, maar de bank blokkeerde de transactie omdat het rekeningnummer als frauduleus te boek stond. Hiermee is erger voorkomen.

Bromfiets op N-weg
Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets werd op zaterdagnacht gecontroleerd nadat hij opviel door een te hoge snelheid én omdat hij op de N346 reed. Tevens bleek zijn verlichting niet in orde. Voor het rijden op de N-weg kreeg hij een bekeuring. De overige zaken moet hij herstellen voordat de bromfiets weer de weg op mag.

Eenzijdig ongeval
Dinsdagochtend kwam een automobiliste in de berm terecht van de Stationsweg, waarna zij van de weg raakte. Hierdoor kwam zij in de sloot terecht en liep lichte verwondingen op. De betrokkene werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Zij kon later zonder ernstig letsel huiswaarts.