- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Finalisten Biljartfinale bekend

Op het groene laken bij Dieka zijn gisteravond onder de nodige publieke belangstelling, de halve biljartfinales gespeeld. Voorafgaand vond de loting plaats waar respectievelijk de volgende partijen uit voort vloeiden: Chantal Pekkeriet tegen Marjolijn Vennebekken, Erik Nijland tegen Arjan Beld, Esther Blomsma tegen Truus Potman en Dinant Lammertink tegen Roy Lankamp. Aan het einde van de avond waren de finalisten van de biljartfinale op donderdag 25 augustus bekend: Chantal Pekkeriet, Erik Nijland, Esther Blomsma en Roy Lankamp. “Opmerkelijk detail is dat Erik en Roy het gehele toernooi al met de keu spelen van Roy. Dit wordt nog wat moois tijdens de komende finalepartij tussen beide heren”, aldus de biljartcommissie. 

Chantal en Marjolijn
De eerste halve finalewedstrijd tussen Chantal en Marjolijn startte Chantal de wedstrijd. Na 8 beurten stond er 4-8 op het scorebord. De stand werd niet veel later 5-11 waardoor Chantal op een derde van haar te maken caramboles zat en Marjolijn hierbij een vierde deel van haar te maken caramboles op het scorebord zag staan. Chantal speelde een sterke partij en wist als eerste haar te maken caramboles te spelen. In de gelijkmakende beurt kon Marjolijn dit niet beantwoorden waardoor Chantal als eerste een plek veilig stelde in de finale volgende week donderdag. Na 18 beurten eindigde de partij in 15-18.

Erik en Arjan 
De tweede biljartpartij in deze halve finale werd gespeeld door Erik en Arjan en eindigde eveneens in 18 beurten. Waar Erik aan 25 caramboles voldoende had, moest Arjan er 62 halen. Arjan moest duidelijk in zijn spel komen. Erik maakte daar gebruik van waardoor de stand na vijf beurten stond op 8-3. Na 11 beurten stond de stand 14-36 en had Arjan een reeks van 19 caramboles gemaakt. Het was echter Erik die als eerste zijn doel bereikte. Arjan bleef steken op 51 caramboles.

Esther en Truus 
Esther en Truus waren aardig aan elkaar gewaagd gezien het verloop van de wedstrijd. Esther moest 29 caramboles maken waar Truus er aan 25 voldoende had. Na 10 beurten stond de stand op 6-6. Na 20 beurten op 18-10 en na 30 beurten stond de stand 24-18. Bij 40 beurten moest Esther nog 3 caramboles maken en Truus nog 2. Esther maakte de benodigde caramboles in beurt 42. Truus wist geen caramboles meer bij te tekenen waardoor Esther verzekerd is van een finaleplek.

Dinant en Roy 
Dinant moest 31 caramboles spelen en Roy 41. Roy wist zich snel in de wedstrijd te draaien waar Dinant het overgrote deel van de beurten zonder caramboles bleef. Roy speelde wellicht door de spanning bijna de verkeerde bal, maar corrigeerde zich op tijd. Na 18 beurten stond het 15-28. In de 21e beurt wist Roy met 13 caramboles de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dinant bleef op 16 caramboles staan.