- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Martinusspeld voor Frits van Zwol

Onder valse voorwendselen is Frits van Zwol vanmorgen naar de Martinuskerk gelokt om de techniek op zich te nemen tijdens de reguliere kerkdienst. Voorganger Deodaat van der Boon gaf de gemeente aan het einde van de dienst de vraag mee; ‘Wat is wijsheid’?. Marti Pluijgers sloot daar aansluitend op aan door Frits van Zwol te vragen om naar voren te komen. De vraag ‘wat is wijsheid’ is ongetwijfeld in de afgelopen jaren ook meerdere keren door het hoofd geschoten van Frits. Veel taken en vrijwilligerswerk heeft Frits voor de Martinuskerk op zich genomen. Na een mooie toespraak van Marti namens de Kerkenraad waarin veel waardering werd uitgesproken, kreeg Frits de Martinusspeld opgespeld en werden alle aanwezig uitgenodigd in de Martinushof om Frits en Sjoke de hand te schudden en na te praten onder het genot van een kop koffie met koek.

Vrijwillig maar niet vrijblijvend
In de vele verschillende commissies in en rondom de Martinuskerk heeft Frits zich vele jaren vrijwillig ingezet. Frits maakte deel uit van de diaconie, rentmeesters, kerkenraad maar zette zich ook in met veel enthousiasme voor het klusteam, de kerktelefoon, het kerkkoor, kringloop Martinuskerk, geluidsdienst en als redactielid van het Kerkblad. Tineke Zomer sprak Frits toe vanuit haar functie binnen de ZWO wat staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Ook hier heeft Frits veel werk verricht en deed men nooit tevergeefs een beroep op hem.

Kerkblad
Als redactielid van het Kerkblad heeft Frits deze zomer besloten definitief te stoppen. “De taak die Frits vele jaren op zich heeft genomen waren omvangrijk. Vormgeven, de opmaak, het drukwerk, de vergaderingen en de zoektocht naar invulling voor het Kerkblad; Frits deed het allemaal”, vertelt Marti. Nu Frits heeft aangegeven te stoppen met deze taken heeft de Kerkenraad in overleg met de overige redactieleden een oplossing gevonden om de opmaak van het Kerkblad te continueren en onder te brengen bij Fotostudio Markelo. Marti Pluijgers: “Hiermee blijft het Kerkblad een baken in de samenleving van Markelo en hebben we een mooie uitbreiding gevonden waardoor we wellicht in de toekomst, jaarlijks wel meer uitgaven van Kerkblad kunnen verwachten”.