- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Aanslagen gemeente fors hoger en nog niet compleet (gerectificeerd)

Een deel van een aanslag van 2022 in Markelo

Deze maand ontvangen inwoners van Markelo de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. Voor diegenen die zich hebben aangemeld voor de Berichtenbox van Mijn Overheid zal de aanslag digitaal binnenkomen, de overige inwoners ontvangen de aanslag per post. Bij de nieuwe aanslag valt op dat veel aanslagen in Markelo nog niet compleet zijn. Zo zijn vanwege de gevolgen van de cyberaanval de WOZ-waardes van een aantal woningen nog niet bekend, in dat geval ontvangt men een separate belastingaanslag zodra de WOZ-waarde bekend is. Wat ook opvalt is dat zowel de afvalstoffenheffing als rioolheffing dit jaar fors zijn gestegen.

Waar inwoners in vorig jaar 60 euro per jaar moesten betalen voor een grijze een groene container, blijft dat in dit jaar 60 euro per jaar. De heffing per lediging die bovenop dit bedrag komt is ruim 7,5% hoger dan in vorig jaar. Het basisbedrag van de afvalstoffenheffing gaat dit jaar van 276,90 naar 287,80 euro en valt daarmee bijna 4% hoger uit. De rioolheffing is met 105 euro bijna 19% hoger dan in 2021.

Rectificatie 29 mei 2022: In eerste instantie maakten we melding van een kostenstijging van 200% voor het basisbedrag van 2 containers. Dit basisbedrag is echter gelijk aan 2021. De aanslag die de redactie onder ogen kreeg bleek slechts over een deel van 2021 te gaan  waardoor het bedrag lager uitviel in de desbetreffende aanslag. Het basisbedrag per container is over 2021 30 euro en dat was het over 2020 ook.