- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Herike-Elsen maakt zich op voor muzikaal jubileum

Buurtvereniging Herike-Elsen viert komende week haar 45-jarig jubileum. Vanaf woensdag 1 juni tot en met maandag 6 juni zijn er in de buurtschap veel activiteiten rondom het thema ‘Herike-Elsen, daar zit muziek in’. De feesttent op het voetbalveld van Openbare Daltonschool Elserike is daarbij het centrale middelpunt. Voor de zaterdagavond vanaf 20.00 uur staat een groot meutfeest met een optreden van de band ‘Bandje voor de Sfeer’ op het programma in de feesttent, waarbij de jubileumcommissie ook hoopt dat veel Markeloers de weg naar de feesttent weten te vinden.

De feestweek wordt afgetrapt met een open kruisjastoernooi op woensdagavond vanaf 19.30 uur in de feesttent. Donderdag staat een musical van Elserike op het programma met na afloop een kinderdisco. Vrijdagavond begint de onderlinge competitie van de negen buurtjes met een playback – / soundmixshow, die gepresenteerd zal worden door Hans van Middendorp en Rick Wessels.

Op zaterdagmiddag 4 juni is er om 14.30 uur een optocht. Buurtbewoners zijn de laatste weken druk doende geweest om een praalwagen te maken die die middag te bewonderen is. Op zondagochtend 5 juni is er in de feesttent een kerkdienst met voorganger ds J.D. Vedders-Dekker met muzikale begeleiding van Henk Olydam en Enjoy. Maandag 6 juni is de afsluiter om 10.30 uur het fruhshoppen met Amusementsorkest De Grosmeijers, G.R.A.G. en DJ Henri Tijman.