- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Voorbereidingen SGW Markelo in volle gang

Menigeen kan het al gezien hebben; de SGW-commissie is druk in de voorbereiding voor de SGW Markelo. Het spannende paardensport evenement vindt plaats op en rond het terrein van Hippisch Centrum aan de Potdijk maar ook op de Herikerberg. Zaterdag 14 en zondag 15 mei zullen paardensport combinaties drie onderdelen afleggen. Elke combinatie start eerst een dressuurproef. Daar zal de combinatie moeten laten zien dat het beschikt over controle en elegantie in het rijden van figuren. Een voldoende scoren is must om door te gaan naar het volgende onderdeel; de springproef. 

In de springring (op ons paardensportcentrum aan de Potdijk) zal de combinatie moeten proberen het springparcours foutloos en binnen de tijd af te leggen. Wanneer de combinatie teveel fouten maakt, zal het helaas niet mogen starten in de cross.

Vervolgens start het derde en spannendste onderdeel van de samengestelde wedstrijd: de cross. In een parcours van om en de nabij 2,5 kilometer op de Herikerberg zal de combinatie met razende snelheden de cross afleggen. De cross is gebouwd met natuurlijke materialen en boomstammen die vast staan in de grond. Per moeilijkheidsgraad van de klasse wordt de uitdaging steeds groter gemaakt door middel van hoogte, smalle hindernissen en technische lijnen. Daarbij zal de combinatie niet alleen foutloos moeten proberen te blijven, maar ook op tijd de finish behalen om geen strafpunten te ontvangen. Wie er deze drie onderdelen het best af legt, is de winnaar van zijn/haar rubriek.

Op het gehele terrein is het publiek van harte welkom. In het bos en op het paardensportcentrum is catering aanwezig. Let wel op, zodra je je begeeft op het cross terrein: wijk bij het horen van een fluitsignaal af van de paden. Iedere twee minuten komt er namelijk een paardencombinatie langs.

In de cross starten combinaties uit heel het land, maar natuurlijk ook leden van de Markelose paardensportverenigingen. Op zaterdag zijn dat Carine Bussink, Jolien Lammertink, Melissa Vedders, Milou Schreurs, Willemijn de Poel. Op zondag verschijnt Sanne Timmer aan de start. Tussen alle deelnemers start ook YouTube-ster Jordy Wilken op de zondag.