- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Requiem van Duruflé in Martinuskerk

Het koor van de Bachwerkplaats uit Diepenheim onder leiding van Yt Nicolai maakt op zondag 5 juni om 15.30 uur in de Martinuskerk een muzikaal uitstapje naar de 20e eeuw met het Requiem van Duruflé. Dit concert wordt gegeven in de Martinuskerk in Markelo juist omdat hier het prachtige Hauptorgel uit 1863 staat. Deze is volgens de dirigent van het koor van de Bachwerkplaats zeer geschikt om bij te zingen. Het Hauptorgel wordt tijdens het concert bespeeld door organist Dennis Vallenduuk.

Cantates van Bach
Dirigent Yt Nicolai kwam in 2017 op het idee om in de Johanneskerk in Diepenheim regelmatig cantates van J.S. Bach uit te voeren. Eerst werd dat onder de vlag van De Heerlijckheid Diepenheim gedaan maar sinds 2020 is een zelfstandige stichting verantwoordelijk voor de activiteiten.

Bachwerkplaats
Om het werk van Bach op een passende manier uit te voeren verzamelt Yt Nicolai een projectkoor van zeer ervaren amateurs, een professioneel ensemble en professionele vocaal solisten om zich heen. Het idee is dat de zangers thuis de noten instuderen. Op een zaterdag komt het koor naar Werkplaats Diepenheim, waar in een informele, gezellige sfeer buitengewoon intensief en op hoog niveau gerepeteerd wordt. Op de zondag wordt overdag ook gerepeteerd en vervolgens wordt aan het einde van de middag een concert van ongeveer een uur gegeven met een cantate van Bach, aangevuld met een ander stuk van (meestal) tijdgenoten van Bach.

Kaarten reserveren
Vier keer per jaar wordt een soortgelijk repetitieweekend plus concert georganiseerd waaronder het eerste weekend van juni dat wordt afgesloten met een concert in de Martinuskerk. Kaarten voor het concert van het koor van de Bachwerkplaats kosten 15 euro per persoon. Jongeren tot en met 18 jaar betalen 7,50 euro. Kaarten kunt u online reserveren.