- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Opening speelvelden en Kaasfabriek Markelo

Corona zorgde voor veel oponthoud maar inmiddels vormt het gelukkig geen reden meer om activiteiten uit te stellen. Stichting Kaasfabriek Markelo opent op woensdag 20 april de nieuwe speelvelden in de voormalige zoutbaden naast Kaasfabriek Markelo. Yalp geeft die middag speciaal voor de jeugd een demonstratie op de interactieve speelvelden. Kinderen op de Markelose basisscholen hebben hiervoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Wethouder Harry Scholten is uitgenodigd voor dit bijzonder feestelijke moment. Ook de ondernemers die zich in de afgelopen twee jaar gevestigd hebben met hun bedrijf in Kaasfabriek Markelo hebben reikhalzend uitgekeken naar dit moment.

In een persconferentie op 15 maart 2020 werd duidelijk dat Covid19 een andere draai zou geven aan de opening van Fotostudio Markelo op dinsdag 17 maart 2020. “We hadden de laatste schroeven het hout ingedraaid en waren er klaar voor maar we moesten onze eerste dag toch anders laten verlopen dan we graag gewild hadden. Het was niet anders.”, vertellen Marian en Marjan van Fotostudio Markelo. Zij waren het eerste bedrijf die een ruimte huurde van de gemeente in de voormalige fabriek. Al snel volgde Bibliotheek Hof van Twente, Personeelsdiensten Markelo en 2ImpressU. Met de opening van 2ImpressU in 2021 waren alle beschikbare ruimten op de benedenverdieping van Kaasfabriek Markelo verhuurd.

Wie een kijkje wil nemen op woensdagmiddag 20 april bij de speelvelden of de bedrijven is van harte welkom. De demonstratie door Yalp duurt van 13.30 tot 15.30 uur en is zeker de moeite waard hebben we begrepen. De deuren van de Markelose vestiging van de Bibliotheek en de ondernemers in de Kaasfabriek Markelo staan wijd open.