- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Daders en helden

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Mijn helden van deze week zijn onze huisartsen Madeleine Bruins Slot en Korhan Akman. Op vakkundige wijze hebben ze mijn vinger weer opgelapt en aan elkaar gehecht. De messen van de grasmaaier waren nog niet tot stilstand gekomen. En dan is het niet zo handig om daar al aan te zitten…

Beter nieuws viel er deze week eerder op de deurmat. Eeuwig aanwezig luid de originele titel van het jubileummagazine PJGO Markelo. Al 100 jaar een gezamenlijk doel: ontmoeten en verbinden. Hulde aan de helden van de organisatie!

We zijn veel geïnformeerd via kranten en tv-zenders over berichten van de vermeende dader die Anne Frank en de andere bewoners van Het Achterhuis in Amsterdam hebben verraden. Het doet vermoeden dat een aantal mensen met een commercieel belang er erg op gebrand is een dader aan te kunnen wijzen. Om zo hun boek hierover beter te kunnen verkopen! Met een aangrenzende waarschijnlijkheid en een uitkomst van een zekerheid rond de 85% luid de onderbouwing! Ja… ja…en dat nemen ‘ze’ aan voor waarheid…..
De pijlen zijn gericht op een notaris, die tijdens de oorlog lid was van de Joodse raad in Amsterdam.
Zonder onderbouwing van feiten blijft dit de grootse flauwekul die er is! Een bekend Maarkels gezegde luid; eers zeen en dan geleum’n!
Niet laten meezuigen in een verhaal alsof we naar een film kijken. Daders worden gepakt, vervolgt en berecht op basis van feiten. Misschien is de kans wel even groot dat de genoemde notaris een held is!

Daders die de grootste bankroof allertijden pleegden in de Tweede Wereldoorlog werden helden. Alle lof voor de schrijver van dit boek, die wel onderzoek heeft gedaan op basis van feiten. Deze held komt binnenkort naar Markelo om bij Boekhandel Prins z’n boek te promoten.

Wat iedereen voor onmogelijk hield is toch gebeurd. Een oorlog grenzend aan Europa. De dader is Poetin. Verantwoordelijk voor al het leed dat de gewone mensen in Oekraïne overkomt. Steden worden van alle kanten beschoten. President Zelensky geeft zich niet over. En weet zich gesteund door het Oekraïense verzet.

De NAVO straalt weer daadkracht uit! Hoewel lopend op eieren om verdere escalatie te voorkomen worden de opgelegde sancties massaal gedragen door de leden. En bovendien snel uitgevoerd zonder langdurig overleg! Hiervoor is een sterk wapen gebruikt; eenheid!

De Russische oppositieleider Navalny krijgt er 9 jaar gevangenis straf bij. En wordt afgevoerd naar Siberië. Ver weg van de bewoonde wereld. Zelfs zijn advocaten worden opgepakt. Het laat zien hoe bang dader Poetin is voor deze held!

Laten wij ons niet bang laten maken. Dat heeft geen zin. Niemand weet het einde van deze waanzin. Is dit boek bijna uit? Of volgt nog een nieuw hoofdstuk….

Oekraïne heeft in de kleuren van zijn vlag het geel van de zon en het blauw van het water. Meng deze twee kleuren en er ontstaat groen. De kleur voor (op)nieuw leven!

Soms moet je ook gewoon genieten van hetgeen er dichtbij in je eigen omgeving gebeurd. Loop naar buiten, voel de zon op je bleke huid. Deze goudenheld laat zich steeds vaker zien. Het gras wordt steeds groener. Uiteraard eerst bij de buren…..maar ook bij onszelf!

Ieder van ons heeft zijn of haar eigen zorgen. We kunnen ze niet overnemen van elkaar maar wel delen. Zodat ze kleiner worden!

Af en toe elkaar een beetje ontzorgen is goed. Gebruik daarbij vooral humor. Het zorgt voor nieuwe energie en verbind. Gewoon proberen!

Want niet geschoten is altijd mis en brengt bovendien vrede…!

Maak er een mooie zondag van!

Johan