- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: TT circuit Bergweg

Ik schrijf namens vele bewoners van de Bergweg en de Zonneweg, want wij, als bewoners, zijn tijdelijk onze ‘rust’ en ‘veiligheid’ kwijt! Het lijkt steeds gevaarlijker te worden om rustig je hondje uit te laten of gewoon een wandeling te maken met dit prachtige weer! Mensen, mensen, mensen… je mag hier nog steeds maar 30 KM per uur rijden, 40 km alah .. 50 km wordt al wat minder.. maar 60-70 of zelfs 80 wordt écht te gek! Er wonen kinderen en ‘oudere’ mensen en dieren aan de Zonneweg en de Bergweg, die zomaar kunnen oversteken of niet snel genoeg zijn met oversteken! Het is bizar om te zien én te horen hoe men uit de Zonneweg komt rijden, vervolgens een mega dot gas geeft om vervolgens (zeker) met 60 km langs te rijden en weer moet afremmen omdat er een andere maniak met een rotgang uit het steegje, van de oude bieb, komt rijden. Deze moet over de stoep want de auto vanuit de Bergweg maakt de bocht te kort! Er zal maar iemand op de stoep lopen met zijn kind/hond!

Hetzelfde de andere kant op… Komt men van het Beaufortplein af, scheurt de bocht om, mist net een tegenligger, remt af ..om vervolgens weer een dot gas te geven… weer af te remmen voor de Zonneweg..giert daar de bocht om.. geeft weer een dot gas…moet weer afremmen want er is daar een lichte bocht in de weg waar je geen overzicht hebt..gaat de bocht om en geeft weer een mega dot gas en knalt de verkeersdrempel over…!!

Wij, als Bergweg/Zonneweg-bewoners, zijn niet anders gewend om rustig langs het grasstrookje te wandelen met de hond maar dat is nu een gevaar voor eigen leven geworden. Enkele weken geleden moest ik nog mijn hond EN mijzelve versieren als een kerstboom, om maar op te vallen in het schemerlicht! Want, zoals ik al eens eerder heb geschreven, moet mijn grote vriend gras onder zijn holletje voelen, wil het een drollie draaien!

Ook moeten wij onze auto’s soms langs de weg parkeren of vrienden en familie die met hun auto even langs willen komen. Dan houden wij onze harten vast als men om de hoek aan komen sjezen en rakelings langs de auto’s komen! Laatst stond er een grote vrachtwagen aan de overkant van mijn huis geparkeerd en ik zweer je, de auto’s verminderde niet eens hun vaart en sommige grote auto’s reden, voor mijn huis, via de stoep, zo voorbij de vrachtwagen!!

En dan ook nog soms toeteren omdat de 1 niet genoeg opschiet met inhalen..??!!
We begrijpen dat jullie allemaal graag naar huis willen, moe zijn van het werk, 1 of andere afspraak hebben… maar vergeten jullie dan ook niet dat de Bergweg/Zonneweg een WOONWIJK is en dat wij deze drukte niet gewend zijn!!!

Jullie willen niet weten hoe het wegdek er nu uitziet! Met al die vrachtwagens, die verdwaald rondrijden en rare bochten moeten maken! Stoepranden die uit elkaar vallen, stoeptegels die gebroken zijn of los liggen! En dan ook nog het mooie stukje gras op de Grotestraat, voor de appartementen, helemaal vernield omdat bestuurders gewoon er overheen hebben gereden!!

Bestuurders die denken dat het STOPBORD voor iedereen geldt maar niet voor hun! Het vertikken om terug te rijden maar denken dat ze best wel over de stoep/grasveldje kunnen rijden… want tja! Dat scheelt zeker 1 hele minuut! WAAR BEN JE DAN MET JE GEDACHTEN!?
Dus heeft men een stuk rioolbuis daar neergelegd en borden met verboden-toegang!
Echt waar??!!??

Maar gelukkig zijn er ook heel veel mensen die WEL aan ons denken en zich aan de 30 KM houden! Onze dank daar voor!

Lieve mensen, laten we met ons allen ons verstand gebruiken en de rust bewaren met het rijden!
Onze Grotestraat wordt heel mooi opgeknapt en daar hebben we allemaal ons genot en plezier van! Duzzzzz…. Tot die tijd..rijd verstandig en denk aan mij! 😇

Fijne Zondag!

Ernestine