- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelose fotografen exposeren in Goor

In de gangen van de Carintreggeland Huis de Stoevelaar in Goor wordt tot eind april 2022 het werk geëxposeerd van Arno Kurvers, Joost Wissink, Marian Waanders en Marjan Noteboom. De expositie van de Markelose fotografen bevat ruim 40 foto’s van stillevens, landschappen, natuur, dieren maar ook nachtfotografie wordt uitgelicht. De fotografen laten hun werk graag zien. “Het is heerlijk om de mensen te kunnen laten genieten van het werk dat we met passie voor ons vak, hebben gemaakt. De herkenbare plekjes in en rond Markelo zoals bijvoorbeeld de Schipbeek en de televisietoren maken vaak iets los en kunnen daarmee het startpunt zijn voor mooie gesprekken. De stillevens die we veelal maken in onze studioruimte aan het Kaasplein in Markelo zijn divers, waardoor er altijd wel iets is dat je aandacht trekt”, vertelt Marian Waanders enthousiast.

Een flink deel van de expositie is gevuld met natuurfoto’s gemaakt door Arno Kurvers. Iets kleins, juist heel groot in beeld brengen of een prachtige landschapsfoto is zeker van toepassing op het werk van deze Markelose fotograaf. “Ik vind het heerlijk om een dag in bijvoorbeeld het natuurgebied de Borkeld te struinen met mijn camera. Telkens op zoek naar unieke momenten in de natuur waar geen dag hetzelfde is”, geeft Arno aan.

Markeloër Joost Wissink heeft een aantal werken in de Stoevelaar geëxposeerd die hij maakte in de avonduren. Joost: “Dit is weer een hele andere manier van fotograferen maar vormt voor mij juist de uitdaging”. De fotografen worden vaker gevraagd om hun werk te exposeren. Zo was hun werk onder meer te zien in Het Beaufort, Sporthal De Haverkamp, Martinuskerk Markelo, Zorgcentrum de Diessenplas in Holten en de Kaasfabriek Markelo en is het werk van Marian en Marjan het gehele jaar te bekijken in de Martinushof in Markelo.